Buğday alımı başladı

Kırklareli Babaeski ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), randevulu sistemle 2018-2019 hububat alımına başladı. Babaeski İlçesi'nde, randevulu sistemle ilk buğdayı, Minnetler köyünden çiftçi Mustafa SaygılÄ

GÜNDEM 18.06.2018 19:09:00 0
Buğday alımı başladı

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mülayim Güler ile yönetim kurulu üyelerine ziyaret ederek, hububat alım sezonunun çiftçiler için hayırlısı olmasını diledi. TMO Babaeski Ajans Amir Vekili Celal Aydın, hububat alımına bugün başladıklarını belirterek, "Bakanlığımız buğday fiyatını 1.076,250 kuruş olarak açıklamıştır. Bugüne kadar bölgemizde 2.183 üreticimiz tarafından ajansımızdan 43.421,447 kilo buğday randevusu alınmıştır. Günlük 900 ton randevu limitimiz vardır. 17 Ağustos 2018 tarihine kadar alımlarımız devam edecektir” dedi. 

 

“GEÇEN YILA ORANLA VERİM KAYBI YAŞADIK”

 

Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan da, üründe geçen yıla oranla verim kaybı yaşadıklarını belirterek, "Bu verim kayıplarının girdiği maliyetlerinden kaynaklı olarak artışlardan dolayı bugün açıklanmış olan buğday fiyatı evet ilk ürünü ben de gördüm burada 1076 gibi bir fiyat. Görünüşte iyi gibi duruyor ama az evvelde söylediğim gibi girdi maliyetleri ve verim kayıplarından dolayı çiftçi bu sene ancak girdiği kapıdan çıkar. Dolayısıyla biz bunu daha önceki dönemlerde de talep etmiştik. Yaklaşık 20 yıldır destekleme grubunda olan buğday hala 5 kuruş olarak devam ediyor. Bunun en azından 150 kuruşa çıkarılması gerektiğine inanıyoruz ki, çiftçi ancak bu piyasadaki dengeleri sağlayabilsin” dedi. 

 

“ALIN TERİNİ KARŞILIĞINI VERMEK LAZIM”

 

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman da “Biz yüce Türk milleti çiftçisinin, kazancını ve mutluluğunu her yerde savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla hem yönetici, hem de üretici olmanın şartlarını en iyi şekilde kullanmamız lazım. Türk çiftçisinin mutluluğu için elimizden ne geliyorsa A,B,C, partisi ayırmadan bu insanların alın terinin karşılığını en iyi şekilde sağlamak lazım” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ