Fetö şüphelileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışırken yakalanan fetö şüphelisi eski öğretmenler Fettah ve Semra Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÜNDEM 17.06.2018 17:31:00 0
Fetö şüphelileri Yunanistan

54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Hudut Kartalları, Yunanistan sınırındaki denetimleri sırasında birinci derece askeri yasak bölgedeki Meriç Nehri Kıyısı'nda 4'ü çocuk, 9 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan araştırmada, Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeyen çalışan 5 şüphelinin fetö/pdy'nin dershanelerinde öğretmenlik yapan Muhammet T., Gizem T., Fettah Y., Semra Y. ile Maliye Bakanlığı'nda görev yapan Murat G. olduğu belirlendi.

 

2 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Hepsi de daha önce Kanun Hükmünde kararname ile görevlerinden ihraç edildiği belirlenen şüpheliler, Edirne Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından öğretmenlerden Fettah ve Semra Y. tutuklanarak cezaevine kondu. Soruşturması Ankara’da sürdüğü belirtilen ve Maliye Bakanlığı’ndan ihraç edilen Murat G. ise Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. Diğer şüpheliler Gizem T. ve Muhammed T.’nin işlemleri devam ediyor.

 

YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANDILAR

 

54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı hudut kartalları, Yunanistan sınırındaki birinci derece askeri yasak bölgede 5 şüpheli de tespit etti. Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan incelemesinde, fetö/pdy'nin şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirlendi. Haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilerin, örgütün okullarında çalışan Esma K., Lokman K., Nurten S. ile ihraç edilen eski akademisyen Haluk S. ve örgütün yayıncılık şirketinde çalışan Taner A. olduğu tespit edildi. Sınırdaki işlemlerinin ardından 5 fetö şüphelisi, Edirne Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ