Ramazan Bayramının gözdesi cevizli baklava

Her Ramazan bayramı olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların gözdesi cevizli baklava oldu. Her bayramda her evin sofrasını süsleyen tatlılar Ramazan bayramında da hem sofraları süsleyen hem de misafirlere ikram olarak s

GÜNDEM 13.06.2018 17:22:00 0
Ramazan Bayramının gözdesi cevizli baklava

Çerkezköy Rumeli Tatlıcısı Hasan Karaman, “Her yıl Ramazan Bayramında vatandaşlarımız çeşitli tatlı talepleri  oluyor. Bu Ramazan bayramında da cevizli baklava yine en çok tercih edilen baklava oldu. Cevizli baklavanın en önemli özelliği içindeki malzeme zenginliğinin yanı sıra diğer tatlı çeşitlerine göre her damak tasına en uygun olması. Özellikle yılbaşından bu yana inanılmaz şekilde  artan maliyetlere göre şu anda satışını yaptığımız tüm tatlı çeşitlerimiz yine de her bütçeye göre uygun olan fiyatlardadır. Satışlarımız bayrama özel kampanyalı satışlardır” dedi.

 

CEVİZLİ BAKLAVA BU BAYRAM DA SOFRALARIMIZIN GÖZDESİ

 

 Çerkezköy Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk de cevizli baklavanın her bayram olduğu gibi bu bayram da sofraların gözdesi olduğunu ve diğer baklava çeşitlerine göre daha çok tercih edildiğini belirtti. Aktürk, “Özellikle gerek evlerimizde yapılan gerek pastanelerde yapılan cevizli baklava Ramazan ayında en çok tüketilen baklava çeşidi olmayı sürdürüyor. Vatandaşlarımızın her zaman ilk sırada tercih ettiği baklava  çeşidi cevizli baklava oluyor.  Bu Ramazan  Bayramında da değişen bir şey yok yine cevizli baklava ilk sırada yerini koruyor” dedi.

 

HER BÜTÇEYE UYGUN

 

Baklavanın çok fazla çeşidinin olduğunu söyleyen  Aktürk “Ancak,  vatandaşlarımızın en çok tercih ettikleri tatlı çeşitlerinin sayısı belli. Biz de hangi tatlı çeşidine talep olursa onu daha fazla üretiyoruz. Pera Villa Pastaneleri olarak her vatandaşımızın kaliteli ve ucuz tatlı yiyebilmesi için her bütçeye uygun kampanya yaptık. Amacımız her kesim vatandaşımız kaliteli ve katkı maddesi olmayan ve  şerbeti de pancar şekeri ile yapılan organik tatlı yemesidir” dedi.     

 

“GÜVENDİĞİNİZ YERLERDEN ALIN”

 

Gelişi güzel yerlerde ve sokakta satılan seyyar tatlıcılardan tatlı almamaları konusunda vatandaşları uyaran Aktürk “Seyyar tatlıcılarda satılan tatlılar tam sağlıklı değildir. Ayrıca güvendiğimiz tatlıcılar ile pastaneler dışında kesinlikle tatlı almayın. Çünkü her yerden alınan tatlı aynı sağlık ve kalitede değildir. Her gıda maddesinde olduğu gibi tatlı çeşitlerinin de belli bir raf ömrü var ve bu süre içinde tüketilmeleri gerekiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız tatlı alırken mutlaka güvendikleri yerlerden alsınlar. Bizler tatlılarımızın şerbetini pancar şekeriyle yapıyoruz ve organik olarak katkı maddesi kullanmadan üretiyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU