8'inci Atatürk Heykeli Selçuk Mahallesi'ne dikildi

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ' her köye bir Atatürk Heykeli ve Meydan Düzenlemesi' projesi kapsamında, 8'inci Atatürk Heykeli Selçuk Mahallesi'ne dikildi. Açılış töreninde konuşan

GÜNDEM 13.06.2018 17:13:00 0
8

Atatürk anıtlarını köylere yerleştirmelerinin tesadüf ya da hamaset olmadığını belirten Eşkinat “Tarımdan geçinen bu bölgede, köylerin giderek ortadan kalkmasına, tarımı ayakta tutacak olan köylerimizin gözümüzün önünde yok olmasına razı değiliz. Buna dikkat çekmek için, belediye olarak her ne kadar adları mahalle olsa da köylerimizden vazgeçmediğimizi, tarımın kalesi konumundaki bu merkezlerimizi ayakta tutmak istediğimizi simgelemek için bu Atatürk anıtlarını koyma kararı aldık ve her ay bir köyümüzde bu açılışı yapıyoruz. Köyün tüzel kişiliğinin geri verilmesi talebimizi her ay bir defa daha kamuoyuyla paylaşmak, birilerinin dikkatini çekmek için bu çalışmalarımız devam edecek. Ta ki köy orta malları geri verilinceye kadar. Bu talebin bir an önce gerçekleşmesini bekliyorduk. Seçimler de erkene alındı. Umarım, sesimizi duyarlar ve 24 Haziran’dan sonra oluşacak parlamento tarımı ve köyü önceler ve bu önceliği ortaya koyarak emanetimizde duran köy orta mallarını esas sahiplerine geri verirler. Biz de bu emaneti memnuniyetle devrederiz. Köylülerimiz de en küçük hizmet için kapı kapı dolaşmak zorunda kalmadan kendi ihtiyaçlarını kendi kaynaklarıyla kendileri karşılarlar” dedi.

 

“ALIŞTIĞIMIZ GİBİ YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kapanan köy okullarına da değinen Eşkinat, “Biz istiyoruz ki köyler boşalmasın, mümkünse şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız da köylerine geri dönsün. Köylerdeki kapanan okullar, köyde yaşayan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlama amacıyla revize edilerek yeniden eğitime kazandırılsın” dedi. Tarımın ayakta kalabilmesi için daha fazla projeye imza atacaklarını kaydeden Eşkinat “Tarımın gerekliliğini, tarım için gerekli olan köyün de sorunlarını biliyoruz. Önümüzdeki dönem biz de tarım konularını programımıza ağırlıklı olarak koyuyoruz. Modern seracılık, kiraz ve üzüm üretimi gibi hali hazırda yürüttüğümüz projelerin yanı sıra bu şehre bir Tarım Meslek Lisesi kazandıracağız. Buradan iyi tarımcılar çıkacak, burada iyi tarım yapılacak. Hem çiftçinin ürünü değerlenecek, yüzü gülecek hem de bizler daha temiz bir havada, daha iyi koşullarda, alıştığımız gibi yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

 

SOFRASI KURULDU

 

Konuşmaların ardından Atatürk Heykelinin kurdelesi protokol mensupları ve mahalle sakinleri tarafından çözülerek açılış töreni tamamlandı. Açılış töreninin ardından, köy meydanında kurulan sevgi sofrasında mahalle sakinleri hep birlikte iftar yaparak oruçlarını açtı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN