'En çok mağdur olan kesim çiftçiler'

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak "Çiftçilere mağdur edilmeyecek bir fiyat verilmeli" dedi. Çiftçilerin girdi maliyetlerinin her yıl arttığını söyleyen Toprak "Maliyetlerinin d

GÜNDEM 13.06.2018 15:30:00 0

Çiftçinin alın teri ile ürettiği mahsulün karşılığında hak ettiğini alması gerektiğini söyleyen Toprak “Çiftçiler ekonominin temel direklerinden biridir. Bu kesinlikle unutulmamalı. Bu direk çökerse ekonomi de çöker” dedi.

 

“ALIN TERİNİN HAKKINI ALMALI”

 

Çiftçilerin büyük zorluklarla ürettikleri ürünün karşılığını almaları gerektiğini kaydeden Toprak “Alamadıkları içinde borçtan bir türlü kurtulamıyor ve yüzleri de gülmüyor. Çoğu çiftçimiz boğaz tokluğuna kimisi ise sırf borçlarına çalışıyor. Çiftçilerimiz bu ülkenin bel kemiği, yiyecek kaynağıdır. Bu nedenle çiftçilerimizin sorunları ve beklentilerinin giderilmeli ve alın terinin hakkını her zaman almalı” dedi. Bu yıl beklenen yağışların zamanında yağmadığını, üretimde beklenen rekoltenin gerçekleşmeyeceğini söyleyen Toprak, çiftçinin mağduriyeti göz önünde bulundurularak onların mağdur etmeyecek bir fiyatın verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Haber / Özge MERİÇ