Mesleğim elimde, işim cebimde

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) tarafından Çerkezköy'de eğitim öğretim veren Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde elektrik laboratuarı kuruldu.

GÜNDEM 13.06.2018 15:26:00 0
Mesleğim elimde, işim cebimde

IC İÇTAŞ Enerji Yatırım Holding bünyesinde hizmet veren Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’de (TREDAŞ) hayata geçirilen "Uyumlu Eşitlik Güçlendirir” projesi kapsamında, proje okullarından olan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne TREDAŞ'ın katkılarıyla elektrik laboratuarı kuruldu.

 

TÖRENLE AÇILDI

 

“Mesleğim Elimde İşim Cebimde" sloganı ile “Endüstri Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek okulları İle İşbirliği doğrultusunda kız çocuklarının bilinçlendirilerek eğitimlerinde teknik alanlara yönelmelerini teşvik etmek ve meslek liselerinin gelişimine katkı sağlamak amacı ile TREDAŞ tarafından Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan laboratuar düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

“İŞE ALIMDA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ”

 

Törende konuşan TREDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Özhan Yüzbaşıoğlu, projenin başından itibaren çok geniş bir ekiple hareket ettiklerini ifade ederek “Sektörümüze hitap ettiği için elektrik bölümlerine ayrıca önem veriyoruz. Öğrencilerimize katkı sağlayabileceğini düşündüğümüz uygulamalarımız artarak devam edecek. Gönlüm öğrenci arkadaşlarımızın bu bölümleri tercih etmelerini istiyor” dedi. Yüzbaşıoğlu, kadın istihdamına verdikleri önem nedeniyle bu bölümlerde okuyan kız öğrencilere işe alma konusunda kolaylık sağladıklarını dile getirdi.

 

LABORATUARA İHTİYAÇ DUYDUKLARI GÖZLEMLENDİ

 

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez de açılışta yaptığı konuşmada “Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin IC holding desteği ile başlatmış olduğu Uyumlu Eşitlik Güçlendirir projesi kapsamında okulumuz Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TREDAŞ arasında işbirliği yapıldı. 'Mesleğim Elimde İşim Cebimde' sloganı ile yola çıktığı “Endüstri Meslek Liseleri ve Meslek Yüksekokulları İle İşbirliği Projesi” kapsamında kız çocuklarının bilinçlendirilerek eğitimlerinde teknik alanlara yönelmelerini teşvik edici çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar kapsamında TREDAŞ’ın Teknik Eğitim Müdürü Fatih Pervaneli önderliğinde okulumuza gerçekleştirdiği ziyaretlerde elektrik dağıtımı konusunda öğrencilerin görerek öğrenebilecekleri bir laboratuara ihtiyaç duydukları gözlemlendi” dedi. Böylece TREDAŞ’ın potansiyel çalışanları olabilecek öğrencilerin dağıtım sektörüne yabancı kalmamaları ve vizyonlarının genişletilmesi için okula TREDAŞ önderliğinde bir laboratuar kurulmasına karar verildiğini belirten Güldez “Bu süreçte tüm yardımlarını esirgemeyen başta Fatih Pervaneli olmak üzere Burcu Kahraman Akgün, Rasime Gül Ersin, Zülal Gün Toker, Ayşenur Tokgöz’e teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

 

ÇOK SAYIDA ÜRÜN YER ALIYOR

 

TREDAŞ tarafından kurulan laboratuarda, Metal Mahfazalı Modüler Hücreler, Dağıtım Trafosu, Alçak Gerilim (AG) Dağıtım Panosu, Atölyeye dikilen Komple Armatürlü Aydınlatma Direği, İş Sağlığı ve Güvenliği malzemeleri gibi çok sayıda ürün yer aldığı ifade edildi. Kurdele kesiminin ardından TREDAŞ ekipleri ve okul yetkilileri laboratuarı gezdi. Açılışa TREDAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Özhan Yüzbaşıoğlu, TREDAŞ İdari İşler Müdürü Mete Çağlayan, TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Pervaneli, TREDAŞ Kurumsal İletişim Şefi Ergin Akgün,Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Müdür Baş Yardımcısı Fahri Candaş ile TREDAŞ çalışanları ve okul yetkilileri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU