Her mahalleye kültür sarayı

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin köyden mahalleye dönüşen her mahalleye yaptığı 2 milyon TL değerindeki kültür sarayları yatırımlarının temelleri Çeşmeli ve Türkmenli Mahalleri'nde atıldÄ?

GÜNDEM 13.06.2018 13:59:00 0
Her mahalleye kültür sarayı

Çeşmeli Mahallesi çok amaçlı Kültür Merkezi’nin temeli, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ve çok sayıda mahalle sakininin katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Uyan,  2 milyon TL civarında yatırım bedeli olan Kültür Merkezi’nin Çeşmeli Mahallesi’ne hayırlı olmasını dileyerek mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarının merkezde karşılanabileceğini söyledi ve arsayı bağışlayan Hayrettin Hayırlı’ya teşekkür etti. Çeşmeli Mahallesi Kültür Merkezi’nin; sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya ve teras katı olmak üzere mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığı ifade edildi.

 

300 MİLYONLUK SICAK ASFALT

 

Tüm yerleşim yerlerinin yollarının yapıldığını ifade eden Uyan; “Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerimize 300 milyonluk sıcak asfalt yapıyoruz, geri kalan yollarımızı da sathi kaplama yapacağız. İlçemiz genelinde tüm yerleşim yerlerinde asfaltsız yol bırakmayacağız. Hatta sizler altın kaplama yolları hak ediyorsunuz. Yolarımızı altın kaplama yapsak bunu çekemeyenler yarın altının ayarının düşük olduğunu söyleyeceklerdir” dedi. Temel atma töreninin ardından Çeşmeli Mahallesi’nde yaklaşık 300 vatandaşın katılımıyla iftar programı düzenlendi.

 

İKİNCİSİNİN DE TEMELİ ATILDI

 

İkinci Kültür Sarayının temeli Türkmenli Mahallesi’nde atıldı. Türkmenli Mahallesi Kültür Sarayı’nın; sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya ve teras katı olmak üzere mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığı kaydedildi.  Temel atma töreninde konuşan Başkan Uyan; “Biz şehirden köye dönüşü başlatmak amacıyla köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizi yatırımlarımızla geliştiriyoruz. Amacımız buradaki mahalle sakinlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kültür merkezi inşa etmek. Çeşmeli Mahallesi’nden sonra ikinci kültür sarayımızın temelini atıyoruz. 4 yıl önce bu köylerimiz Özel İdarelere bağlıydı. Büyükşehir olunmasıyla ilçemize bağlandı. Bizler de hizmetlerimizi her noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkmenli mahallemizde ana yolları sıcak asfaltla kapladık. Geriye kalan ara yollara da sathi kaplama yaparak yollarımızı daha da güzelleştireceğiz. Amacımız Avrupa şartlarında mahaller oluşturmak. Köyden mahalleye dönüşen yollarımızın tamamı onarılacak ve daha yaşanabilir mahalleler oluşturacağız” dedi.

 

İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi temeli Başkan Uyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Adem Dalgıç, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ilk harcı atmasıyla atıldı. Temel atma töreninin ardından Türkmenli Mahallesi’nde yaklaşık 500 kişinin katıldığı iftar yemeği düzenlendi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ