Bayram tedbirleri alındı

Çerkezköy'de vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzurlu bir şekilde geçirmeleri için gerekli tedbirler alındı. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında sona yaklaşılırken, Çerkezköylüler yarÄ?

GÜNDEM 13.06.2018 13:40:00 0
Bayram tedbirleri alındı

Çerkezköylülerin huzurlu bir Ramazan bayramı geçirmeleri için Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bayram tedbirleri alındı.

 

KİMLİK DENETİMLERİ ARTIRILACAK

 

Bayram tedbirleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı umuma açık yerlerin kontrolünü yaparken, bayram boyunca kimlik denetimleri de artırılacak. PTT ve kargo şirketleri aracılığı ile gelen ve gönderilen kolilerden şüpheli görülenler kontrol edilecek. Hırsızlık olaylarının önlenmesi için devriye hizmetleri artırılarak yürütülecek, otobüs terminali ve tren garında da yolcu hareketliliği göz önüne alınarak gerekli tedbirler alınacak.

 

24 SAAT HAZIR BEKLETİLECEK

 

Bayram tedbirleri kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği de koruyucu hekimlik hizmetlerini artırarak yürütecek. Bayram boyunca sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için önceden nöbet cetvelleri düzenlenerek nöbetçi personele tebliğ edilecek. Ambulans araçları şoförleriyle birlikte hizmete hazır olacak şekilde planlanarak göreve hazır vaziyette bekletilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi de itfaiye teşkilatlarını çalışır halde 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde hazır bulunduracak.

 

FİYAT DENETİMLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK

 

Su ve kanalizasyon gibi hizmetlerin aksatılmaması için bakım ve onarımlar önceden tamamlanacak ve meydana gelebilecek arızalara acilen müdahale edecek nöbetçi ekipler, 24 saat esasına göre planlanırken, karaborsa ve fahiş fiyatla satışların önüne geçilebilmesi için fiyat denetim ve kontrollerine de ağırlık verilecek. Ekipler bayram süresince vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ekmek fabrikaları ve fırınlara kapatılmamaları için gerekli tebligatlar yapılacak.

 

DENETİMLER ARTIRILACAK

 

TREDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından da elektrik dağıtım sisteminde meydana gelebilecek arızalar ve muhtemel elektrik kesilmelerine karşı gerekli tedbirler alınarak hazır ekip bulundurulacak. PTT Müdürlüğü de posta gönderilerinin artışı nedeniyle dağıtımların aksatılmaması, telefon ve telgraf haberleşmeleri de artacağından dolayı bu konuda gerekli tedbirleri alacak. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi yapan yerlerin, belediye ve ilgili meslek odalarıyla da işbirliği yapılarak bayram öncesi ve süresince denetimleri artıracak.

 

BAYRAMLAŞMA PROGRAMI İLK GÜN

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla Çerkezköy’de resmi bayramlaşma programı da bayramın birinci günü saat 10.00’da Çerkezköy Belediye binası önünde yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU