Milletvekili adayı Kuvancı, iddialı konuştu

İYİ Parti Tekirdağ 4'üncü sıra Milletvekili adayı Belma Kuvancı Marmara Haber Gazetesi ve Çerkezköy Haber Gazetesi'nin bulunduğu tesisleri ziyaret etti. Seçimlere ilişkin iddialı konuşan KuvancÄ

GÜNDEM 11.06.2018 19:14:00 0
Milletvekili adayı Kuvancı, iddialı konuştu

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin ve partililerle birlikte dün saat 15:30’da Marmara Haber Gazetesi ve Çerkezköy Haber Gazetesi’nin bulunduğu tesisleri ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ 4’üncü sıra Milletvekili adayı Belma Kuvancı, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

“BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

 

Seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kuvancı “Vatandaşlar İYİ Parti’ye inanıyor ve güveniyor. Sessiz bir şekilde diyorlar ki ‘biz sizi bekliyoruz’” dedi. Seçimlere kısa bir süre kaldığını kaydeden Kuvancı “Vatandaşların içinde olmaya çalışıyoruz. İnsanlarımız fikirlerini söylemekten korkuyorlar. Tekirdağ’da 24 Haziran’da gerçekten çok iyi bir oy oranı alacağız” dedi. Kuvancı CHP’nin Tekirdağ’da ağırlığı olmasına rağmen İYİ Parti’nin Tekirdağ’da birinci parti olacağına inandığını da belirtti.

 

“İKİNCİ TURA KALIRSA ERDOĞAN KAYBEDECEK”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kaybedeceğini de iddia eden Kuvancı “Meral Akşener ikinci tura kaldığı zaman, AK Parti’den, CHP’den, Demokrat Parti’den ve Saadet Partisi’nden oy alacaktır. Biz ikinci tura kalırsak şimdiden sağ kesimden alacağımız oyları düşüneceğiz. İkinci turda millet ittifakından kim çıkarsa çıksın diğer partiler ikinci turda onu destekleyecektir” dedi.

 

“AMACI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE’DİR”

 

Millet ittifakının amacının değişim olduğunu dile getiren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı “Millet ittifakının amacı Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye’dir. Başkanlık sistemi çok yanlıştır. Başkanlık sisteminin yanlış olduğunu ve parlamenter rejime geçileceğini açık yüreklilik ile söyleyen kişi Meral Akşener olmuştur” dedi.

 

“SAĞ KESİMDEN YÜKSEK OY ALACAĞIZ”

 

Seçim çalışmaları çerçevesinde karşılaştıkları vatandaşlardan milletvekilliğinden fazla Cumhurbaşkanlığı için Meral Akşener’e oy istediklerini söyleyen Kuvancı “Gece pankart asıyoruz, fakat sabah pankartı bulamıyoruz. Bu bir seçimdir fakat bize tahammül edemiyorlar. Çünkü artık bir şeylerin sonuna gelindiğini biliyorlar” dedi. Trakya, Akdeniz ve Ege bölgesinden çok oy beklediklerini kaydeden Kuvancı “Kısaca sağ kesimlerden yüksek oy alacağız. İkinci tura da kalırsak İç Anadolu ve Doğu Anadolu’dan da oy alacağız” diye konuştu. Kuvancı, vatandaşların İYİ Parti’nin samimiyetine inandıklarını ifade ederek “Vatandaşlarımız Meral Akşener’in ve İYİ Parti’nin iyi şeyler yapacağına inanıyorlar. Erişebildiğimiz kadar vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” dedi. Siyasetin konuşulduğu ziyarette Gazeteci Şaban Kardeş de İYİ Parti Tekirdağ 4. Sıra Milletvekili adayı Belma Kuvancı’ya başarılar diledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU