Tekirdağ'da 5'inci Mavi Bayrak göndere çekildi

Şarköy Sosyal Tesis Önü Halk Plajında, Uluslararası Mavi Bayrak, törenle göndere çekilirken, Şarköy'de 4'üncü, Tekirdağ genelinde ise 5'inci Mavi Bayrak göndere çekilmiş oldu. Törende 5 adet ca

GÜNDEM 11.06.2018 16:13:00 0
Tekirdağ

Törende konuşan TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordinatörü Doğan Karataş mavi bayrağın önemine değinerek “Tekirdağ'da toplam beşinci olan bayrağımızı göndere çekiyoruz. Biz TÜRÇEV olarak 1993 yılından bu yana mavi bayrak çalışmalarını yürütüyoruz. O günden bugüne mavi bayrak çalışmaları her sene artarak bugün 459 plaja ulaştı. Bu 459 plaj ile biz İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyada şu an 3. sıradayız. Tekirdağ'da yıl yıl mavi bayrak sayımız artıyor” dedi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da mavi bayrağın almanın kolay, korumasının zor olduğuna dikkat çekerek “Bugün Şarköy'ün batısında 4. Mavi bayrağa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası cazibe merkezi haline geliyor. Sosyal tesisimizin hemen yanında bir yüzme havuzu yapma projemiz var. Büyükşehir Belediyesinin Şarköy her şeyin en iyisine layık” dedi.

 

“YİNE MAHÇUP OLACAKLAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da törende yaptığı konuşmada “Son zamanlarda genel seçimlere paralel olarak yine yerel yönetimler üzerinde politika yapılmaya başlandı. Ne yazık ki yine mahcup olacaklar. Çok emimin ki 24 Haziran'da Türk halkı 16 yıldır çekilen bu sıkıntılara `Tamam' diyecek. 30 Mart 2019'a geldiğimiz zaman halktan aldığımız yetki tamamlanınca, gidip diyeceğiz ki; size bu sözü verdik ve yaptık. O zaman inanıyorum ki halkımız 12 sosyal demokrat belediyeye `Devam' diyecek” dedi. Tekirdağ’ın artık kabul değiştirdiğini söyleyen Albayrak “Her geçen sene artan nüfusu ile Süleymanpaşa'da kanalizasyon 17 Kasım 2017'den itibaren Biyolojik Arıtma Tesisimiz ile berber denize verilmeyip arıtma tesisine gidiyor. Denizimiz özlenen eski günlerine her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Bu tarih Tekirdağ için bir devrimdir” dedi.

 

“TURİZM 7 AYA ÇIKACAK”

 

Tekirdağ’ın şimdiden görmediği balık cinslerini görmeye başladığını söyleyen Albayrak “Geçmişte 150, şimdi ise 30'a düşen balık çeşidinin denizin temizlenmesi ile tekrar artarak beraber tekrar özlenen günlerine geri döneceğine inanıyorum. Şarköy'e büyük bir biyolojik arıtma kazandırma düşüncemiz var. Böylelikle artık Şarköy çevre konusunda, bütün yatırımlarını almış olacak. Doğal gaz ile birlikte ilçede üç ay olan turizm, yedi aya çıkacak” dedi.

 

“OY KAYGISI GÜTMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Tekirdağ'da ikinci biyolojik arıtmayı yaptıklarını kaydeden Albayrak “Yani Değirmenaltı Mahallesinde, Çorlu kavşağına kadar yeni bir Biyolojk Arıtma yapıyoruz. Orası yeni yerleşim yerleridir. Biz hizmetlerimizi oy kaygısıyla yapmıyoruz. Böyle hizmetler sadece Sosyal demokrat belediyeler tarafından yapılır. Hükümetin `Ergene Eylem Planı' adında bir projesi var. Başarılı olmasını çok istiyoruz. Bütün biyolojik arıtmalarının sularını 4 ana arıtmada toplanması planlanıyor. Proje inşallah başarılı olur, biz de bundan gurur duyarız. Biz kalan hizmet süremiz boyunca oy kaygısı gütmeden çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ, 2019'dan sonra Büyükşehrin 2. ve 3. dönemlerinde birçok açıdan olduğu gibi turizm açısından da büyük aşama kaydedecek” dedi.

 

5 CANKURTARAN BOTU HİZMETE SOKULDU

 

Konuşmalar ve plaket takdiminin ardından mavi bayrağın göndere çekilmesi ve 5 adet cankurtaran botunun hizmete sunulması ile tören son buldu. Dün düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, daire başkanları, TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordinatörü Doğan Karataş, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN