Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmalıyız

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'a plaket takdim edildi. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gibi ağır bir sorumluluklarını

GÜNDEM 11.06.2018 13:10:00 0
Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmalıyız

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a plaket takdim edildi.

 

BU BİR BAYRAM HEDİYESİ

 

Trakya’da 12 adet termik santral yapılmasının planlandığını anımsatan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç, “Bunların dördü Marmaraereğlisi ilçesindeydi. Belediye Başkanımızın çalışmaları, halkımızın desteği ve topyekûn bizlerin de desteğiyle bunu önledik. Belediye Başkanımız Uyan sizlere Danıştay’ın verdiği ret kararını söyledi. Bu bir bayram hediyesi. Başkanımızı ve çevre ve insan sağlığının yanında olan tüm halkımızı kutluyorum. “dedi.

 

25 BİN 500 İMZA TOPLANDI

 

Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan ve diğer bazı kurum ve kuruluşların da destek verdiği kampanya kapsamında 2017 yılı sonu itibari ile nüfusu 24 bin 598 olan Marmaraereğlisi’nde çevre ilçelerin de desteğiyle 25 bin 500 adet imza toplanırken, yapılan itirazlarla ilçede yapılması planlanan kömürlü termik santrallere Danıştay ret kararı verdi. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gibi ağır bir sorumluluklarının olduğunu belirten Uyan “Tek amacımız bölgede yaşayan insanların sağlığını korumak ve yaşam standartlarını arttırmak. Termik santraller konusunda Danıştay son noktayı koyarak ret karar verdi. Bu kararın alınmasında etkili olan imza kampanyasına katılan ve katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç ile üyelerine de göstermiş oldukları azim ve çalışkanlıktan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU