"Tuttuğumuz hiçbir eli sahipsiz bırakmadık bırakmayacağız"

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programına ilgi yoğun oldu. İftar sonrası konuşan ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz, tuttukları hiçbi

GÜNDEM 11.06.2018 13:06:00 0

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilciliği tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Şenol Sokak No:8’deki dernek binası önünde düzenlenen iftar programına ilgi yoğun oldu.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 İftara Milliyetçi hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Ayyıldız ve ilçe yönetimi, Merkez Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Akın, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcıları Vahdettin Sargın, Murat Yürük ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Sıvaslılar Derneği Başkanı Ercan Yılmaz, Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz ile yüzlerce kişi katıldı.

 

DUALAR EŞLİĞİNDE ORUÇLAR AÇILDI

 

Saat 20:00’da başlayan programda iftar saatine kadar Kur’an-ı Kerim okundu. Ezanın okunmasının ardından hep birlikte dua edilerek oruçlar açıldı. İftar sonrası konuşan ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Temsilcilisi Mustafa Tokgöz derneğin kuruluş amaçları ile ilgili bilgi verdi. Anda’nın, cana can katıp and içmeye, içilen and ile ruhları birleştirmeye, fesatlık ve fenalığı dışlayıp sonsuza dek sürecek kardeşliğe verilen ad olduğunu dile getiren Tokgöz, “Anda Türk Dil Kurumu’nun Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğünde kardeş anlamına gelir. Kelamulallah’ta tanımlanandır kardeşlik. Hucurat Suresi’nin 10’uncu ayetinde bulduğumuzdur. Bakara Suresi’nin 220’nci ayetiyle yetimlere kılındığımızdır. Tevbe Suresi’nin 11’inci ayetinde kime kardeş diyeceğimizi öğrendiğimizdir” dedi.

 

“RİYASIZ SEVGİLERİN DURDURULAMAYACAK HAREKETİDİR”

 

Tokgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Biyolojik bağın çok ötesindedir bizdeki kardeşlik. Kardeşliği biyolojiden bilmediğimiz gibi, vefayı da bir kelamdan ibaret bilmeyiz. Anda Kardeşe Vefa, maddeleşen ruhlarda kendine dönüşün Bismillah ile başlayan ilk adımıdır. Dünya üzerindeki mazlum ve mağdurlara Müslüman Türk’ün vefakar elidir. Anda Kardeşe Vefa mazlum ve mağdur ayrımı yapmadan Filistin’den Doğu Türkistan’a, Arakan’dan Halep’e, Mısır’dan Musul’a, Hülasa Kızıldeniz’den Hazar Gölü’ne, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne riyasız sevgilerin durdurulamayacak hareketidir” dedi.

 

“SESSİZ KALAMAZDIK VE KALMADIK”

 

Bir grup inanmış insanın başlattığı ve vefalı Türkler’im dünyanın en ücran köşesindeki mazlumlara uzanan eli olarak devam ettirdiği bu kutsal vazifenin 3 yıl gibi kısa bir sürede binlerce andaya ilham olduğunu kaydeden Tokgöz “Merhameti, Taif’te taşlanıp hakarete uğrayan ama her şeye rağmen dua eden Peygamberimiz(S.A.V.)’den; adaleti, obada başlayıp üç kıtada hüküm süren Osmanlı’dan; liderliği, destanları kitaplara sığmayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrenen biz vefalı Türkler, bir lokma ekmeği herkesle paylaşırken, savaşta bile yaralı düşman askerlerini omuzlarken, bizden yardım isteyen mazlumlara karşı sessiz kalamazdık ve kalmadık” dedi.

 

“TUTTUĞUMUZ HİÇBİR ELİ SAHİPSİZ BIRAKMADIK BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Hayırseverlerin desteğiyle Musul’da, Kerkük’te, Guta’da, Telafer’de, Kırım’da, Kosovo’da, Bosna’da, Moğolistan’da, Gambiya’da, Nijerya’da ve daha onlarca Türk yada Müslüman coğrafyasında tuttukları hiçbir eli sahipsiz bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını söyleyen Tokgöz “İnşa ettiğimiz yetim ve kültür merkezleri ile, yaraları sarmak için dolaşan mobil sağlık TIR’ımız ile, tam teçhizat ve donanımlı arama ve kurtarma ekiplerimiz ile, hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya hazır binlerce gönüllü andalarımız ile gönüllere köprü olmanın gururunu yaşıyoruz. Ecdadımızın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm şehitlerimizin adını yaşatmak için oluşturduğumuz iyilik kervanımızı büyütmek ve hayırseverlerimizin iyiliklerinin ülkemizden tüm dünyaya yayılmasını istiyoruz. Sizler desteğinizi çekmeyin ki, kardeşin kardeşe vefası bitmesin, tutulan mazlum elleri bırakılmasın, her daim yetimlerin başını okşayan vefalı bir Türk eli bulunsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU