Hızlı tren inşaatı bu sene başlıyor

Geçtiğimiz yıl aralık ayında AK Parti Edirne İl Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım,  6 ay sonra yeniden Edirnelilerle buluştu. 6 ay önce Edirne'de hızlı tren müjdesi veren ve ilk k

GÜNDEM 10.06.2018 18:23:00 0
Hızlı tren inşaatı bu sene başlıyor

Geçtiğimiz yıl aralık ayında AK Parti Edirne İl Kongresi’ne katılan Başbakan Binali Yıldırım,  6 ay sonra yeniden Edirne’ye gelerek partisinin Selimiye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, AK Parti’nin Edirne'ye yaptıkları yatırımları anlattı. Edirne'ye 2002'ye kadar 2 bin 590 derslik yapıldığını, AK Parti'nin bunun üzerine 850 derslik eklediğini belirten Yıldırım, Edirne'de yüksek öğretim yurtlarının kapasitesinin 3 bin 700'den 9 bine ulaştığını ifade etti. 

1 SAATİN ALTINA İNECEK

 

Edirne'de AK Parti iktidarından önce 70 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 16 yılda bunun üzerine 190 kilometre bölünmüş yol koyduklarını ve 260 kilometreye ulaştırdıklarını kaybeden Yıldırım, “Edirne şimdi Çanakkale'ye, Tekirdağ'a bölünmüş yollarla bağlandı. Keşan-Enez yolunu da kısa sürede tamamlıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Size en büyük müjdeyi veriyorum. Edirne-İstanbul arası hızlı tren inşaatına bu sene başlıyoruz. İstanbul'dan Edirne'ye gidiş 1 saatin altına inecek. Bu tren Kapıkule üzerinden Avrupa'yı Edirne'ye bağlayacak, aynı zamanda Edirne'yi İstanbul-Ankara-Sivas-Erzincan üzerinden Kars'a kadar götürecek” dedi.

 

KANAL EDİRNE PROJESİ’NDE SONA GELİYORUZ

 

Trakya Gelişim Projesi'nin hayata geçirildiğini, bu alanda 2019 sonuna kadar 10 milyar liralık yatırım gerçekleştirileceğini söyleyen Yıldırım “Hamzadere ve Çakmak barajları başta olmak üzere 16 baraj ve 28 gölet yapıldı. Kirli sulardan şehri kurtardık. Edirne'yi taşkınlardan koruyacak Kanal Edirne Projesi'nde sona geliyoruz. İnşallah kısa sürede bu projeyi de tamamlayacağız” dedi.

 

HER ŞEY EDİRNE İÇİN

 

Edirneli çiftçilere 2002'de verilen 37 milyon liralık desteğin 2017'de 320 milyona çıktığını ifade eden “Edirne'de 15 yılda 2 trilyon 500 milyon lira nakit fide desteği verdik, hayvancılık desteğini 15 yılda 14 kat artırdık, 400 trilyonun üzerine çıktık. 16 yılda Edirne'ye bir sanayi şehri haline getirdik, binlerce küçük işletmeye faiz destekli kredi verdik. Edirne'de AK Parti öncesinde sadece bir tane organize sanayi bölgesi (OSB) vardı, şimdi iki tane OSB var. Burada bine yakın kardeşimiz çalışıyor, evine ekmek götürüyor. 71 hektar alana kurduğumuz Uzunköprü OSB'si bittiğinde 2 bin 750 kardeşimiz iş, aş sahibi olacak. Bütün bunlar Edirne'ye yaptıklarımızın küçük bir parçası, her şey Edirne için. Çünkü Edirne'de bizim serhat şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğinin, kardeşliğinin, beraberliğinin teminatıdır dedi.

 

DESTEK İSTEDİ

 

Yıldırım, katılımcılara "Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz?" diye sorarak 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi. Edirne'nin milletin tarihine ışık tuttuğunu dile getiren Yıldırım, “Edirne bu yıl bir başka... Meydanları dolduran şu muhteşem coşkuyla yine tarih yazıyorsun Edirne. Edirne 24 Haziran'da yeni bir destan yazacak mıyız? Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vaktidir. 24 Haziran'da sandıkları tıka basa dolduracak mıyız? Maşallah. Fatih'in torunlarına bu yakışır” dedi. 16 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttüklerini söyleyen Yıldırım “İhracat rekorları kırdık. Yarattığımız iş imkanı, Avrupa Birliği ülkelerinin tamamının oluşturduğu istihdam sayısından daha fazla. Eğitimde dev yatırımlar yaptık” dedi.

 

ESNAFA MÜJDE

 

Esnaflara bir müjde de veren Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım “Buradan esnafa bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin her tarafından 750 bin esnaf basit usulde vergi veriyor. 2018'de bu esnafımızdan 9 bin liranın altında kazanç elde edenler hiç vergi vermeyecek. Vergiden muaf olacaklar, hayırlı uğurlu olsun” dedi. İmar barışının çok büyük reform olduğunu ifade  eden Yıldırım, geçen hafta cuma günü başlayan başvurulara çok büyük ilgi olduğunu anlatan Yıldırım, evinde elektriği, suyu, kat mülkiyeti olmayanlarla mülkiyet sorunu olanların, bu tarihi fırsatı değerlendirmesini istedi.

 

“KÖKÜNÜZÜ KAZIYACAĞIZ”

 

Başbakan Binali Yıldırım “Biz sağ oldukça, bu can bu bedende oldukça, yüzü Kandil'e dönük olanlar Pensilvanya'dan işaret alanlar asla iflah olamayacaklar. asla bu ülkede varlık gösteremeyecekler. Bizim aklımız da kalbimiz de milletimizle beraber ama insanlıktan nasibi olmayan terör örgütünün takati tükendi. Buradan açıklıyorum, şimdi yurt içinden yurt dışına kaçmaya başladılar. Nereye giderseniz gidin Kandil'e giderseniz orada da bulacağız, Fizan'a da giderseniz orada da bulacağız. Adınız ne olursa olsun, topunuzun kökünü kazıyacağız. Son terörist teslim oluncaya kadar, son silah susuncaya kadar kararlı mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. Edirne’deki mitingin ardından Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine geçen AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım burada da vatandaşlara seslendi.  Burada konuşan Yıldırım “Birileri bu millete hakaret ederken, biz milletin hissiyatını kendimize rehber edindik. Bu millet boş konuşanla, iş yapanı birbirinden ayırır. Ülkemiz her geçen gün kalkınmaya devam ediyor. 16 yıldır onlar konuşur AK Parti yapar. Engelleri sizlerle aştık. Bizden önce Bolu tünelini 30 yılda yapamadılar. Geçen 10 yılda dünya krizden krize savrulurken, Türkiye 8 milyon vatandaşına iş aş sağladı. Geçen yıl ülke olarak yüzde 7.4 büyüdük. Ülkemizde 2013 yılında 9  bin traktör satılırken, bu yıl ise 73, bin traktör satıldı. 2013 yılında 91 bin otomobil satılırken, 2017 yılında ülkemizde 723 bin araç satıldı. Bu mu sanal büyümedir. Onlar konuşur biz yaparız. Güçlü bir Türkiye için tekrar AK Parti diyoruz” dedi.

 

“DESTEK VERMEK NEYİN NESİ OLUYOR”

 

Yıldırım “Cumhuriyetimizin 100.yılında gençlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine birlikte yürüyeceğiz. 2002’den bu yana dağ gibi sorunları hizmetlere dönüştürürken bir yandan da vesayetçilerle darbecilerle mücadeleyi sürdürdük. 25 Haziran sabahı AK Parti hükümeti daha güçlü olurken yargı da daha etkin olacak” diye konuştu. Cumhurbaşkanı adaylarının belli olmasının ardından Muharrem İnce’nin koşarak Edirne’ye gittiğini kaydeden Yıldırım “ Oy istemek için gitmedi, Edirne’de yatan ve pkk’ya açık destek vererek cezaevinde yatan adayı ziyaret etti. Destek vermek neyin nesi oluyor. Bunları unutmayınız. Atatürk’ün partisini bu hale getirenlere 24 Haziran’da gereken cevabı vereceğiz. Bazı Cumhurbaşkanı adayları terörle mücadeleden bahsetmiyorlar. Terörü bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kandil'e kaçanların ensesindeyiz” dedi.

 

“GÜZEL ESERLER KAZANDIRDIK”

 

AK Parti olarak 2002 yılından bu yana il ve ilçelerin kalkınması gelişmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Yıldırım “Lüleburgaz Kırklareli’nin lokomotif ilçesidir. Eğitim alanında Lüleburgaz’a güzel eserler kazandırıldı. 33 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Lüleburgaz’da huzurevini, kaymakamlık binasını açarken, 16 yılda hastane, ek acil binası ve 4 sağlık tesisini hizmete açtık” dedi.

 

TRAKYA’YA HELAL OLSUN”

 

Lüleburgaz’a iki müjde ile geldiğini kaydeden Yıldırım “ İstanbul-Lüleburgaz-Kırklareli-Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. İhalesi tamamlanıyor. 2 milyar TL Trakya’ya helal olsun. İkinci müjdemiz ise Çanakkale köprüsü yapılıyor. Dünyanın en uzun köprüsü yapıldıktan sonra Lüleburgaz, Kırklareli, Edirne, Çorlu’dan geçecek. Kısacası buranın ekonomisini canlandıracak” dedi.  Kırklareli’nin hububat deposuna desteklerinin artarak devam edeceğini ifade eden Yıldırım “ 2002 yılında Lüleburgaz’lı çiftçilerimize 6 milyon TL destek verirken, şimdi ise 46 milyon TL destek veriyoruz. Hükümet olarak 55 projeye ise 19 milyon destek sağladık” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU