Sınırda 15 kilometrelik kuyruk oluştu

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak TIR'lar, 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, yoğunluğun Bulgaristan tarafının işlemleri yava

GÜNDEM 10.06.2018 17:12:00 0
Sınırda 15 kilometrelik kuyruk oluştu

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak TIR'lar, 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Avrupa'ya ihracat yükü taşıyan TIR'lar Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

 

“KUYRUK 30 YILDIR HEP VAR”

 

Polonya'ya ihraç yükünü götürmek için 13 kilometreden kuyruğa girip saatlerce beklediğini anlatan TIR sürücüsü Vahit Kaplan, “Ben 30 yıldır bu yollarda direksiyon sallıyorum. Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruk 30 yıldır hep var. Burada temel ihtiyaçlarımızı giderebilmemiz için hiçbir tesis yok. Güvenlik de yok. Kimse bizimle ilgilenmiyor. Sırada günlerce bekliyoruz. Yetkililer neden bu kuyruğa çare bulmuyor?” dedi.

 

“BEKLEMEKTEN BIKTIK USANDIK”

 

Bir başka TIR sürücüsü Muhammet Canlı da Fransa'ya ihraç yükü götürmek için 2 gün önceden kuyruğa girip sıranın kendisine gelmesini beklediğini belirterek “Burada beklemekten bıktık usandık. Biz ihraç yükü taşıyoruz, bizimle neden ilgilenmiyorlar? Tüm gümrük çalışanları suçu Bulgaristan gümrüğüne atıyor. Sorduğumuzda bize düzgün cevap bile vermiyorlar. Mazot kuyruğu, gümrük kuyruğu, tesislerin olmaması, aracımıza mültecilerin binmesi korkusuyla uykusuzluğumuz ile bu çileyi hep çekiyoruz. Artık biri bu sorunla ilgilenip çözsün” dedi.

 

İŞLEMLER YAVAŞ YAPILIYOR

 

Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri, yoğunluğun Bulgaristan tarafının işlemleri yavaş yapmasından kaynaklandığını ifade etti. Bu arada, Bulgaristan tarafından Türkiye'ye giriş yapmak için bekleyen TIR'ların da 10 kilometreden uzun kuyruk oluşturduğu belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU