ÇOSB Anadolu Lisesi'nde mezuniyet coşkusu

2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 3'üncü mezunlarını verdi. Törende konuşan Ç

GÜNDEM 8.06.2018 15:32:00 0
ÇOSB Anadolu Lisesi

2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 3’üncü mezunlarını verdi.

 

KURUMLARI VAR EDEN EMEKTİR

 

Bu yıl mezun olan 81 öğrenci için dün saat 10:30’da ÇOSB Konferans Salonu’nda mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal “Kurumları var eden elbette alın teridir, emektir. Sonra da üretim ve kazançtır. Ama okullar bu kurumların içinde yer almamıştır. Alın teri ve emek davranıştır. Yetiştirilen de somut insandır. Davranış ve insanla ilgili kapanış töreni yapıyorsanız biraz buruk ve hüzünlü oluyorsunuz. Hele sizde öğretmenseniz kaçınılmaz vedanın ağır yükünü omuzlarınızda taşırsınız” dedi.

 

“DİNLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR”

 

“Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar” diyen Baysal “Biz bunu bilir ve sizi de buna uygun yetiştirmeye çalışırız. Hayatımızın temposuna sizi hazırlamak için arkadaşlarımızla yoğun bir şekilde çalıştık. Sizi kendi çağınıza uygun yetiştirdik. Zorunlu eğitimin dört yılını bizlerle yaşadınız. Bize kıymet verdiniz, önemsediniz.  Diğer meslek liselerinden daha farklı eğitim anlayışı ile eğitim aldınız. Sadece aldıklarınızı değil, almanız gerekenleri de biz hedeflerimiz arasına koyduk. Bu yüzden de çok yoğun tempoda çalıştık. Amacımız mesleki bir eğitim değil, size verdiklerimizin tamamı yaşamın içindeki değerlendirmenizdir” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

 

Baysal “Değerleri olmayanlar, bir gün elde ettiklerini kaybederler ve hiç olurlar. Ama değerleri olanlar değerleriyle ayakta kalmaya devam ederler. Bizim hedeflerimiz içinde var olan çağın ilerisini gören, hedeflerimiz vardır. Onları size verdik. Amaç ve çaba sizdiniz. Geleceğin teminatı olan sizler yarının aydınlık olmasını sağlayacaksınız” dedi. Bir öğretmen ile öğrencisinin vedalaşmasının çok zor olduğunu söyleyen Baysal Sizleri çok seviyorum” diyerek öğrencilerinden helallik istedi.

 

“HEM ÜLKEMİZ HEM DE GENÇLERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu da meslek lisesinden mezun olmanın ayrıcalığından bahsederek “İyi bir meslek lisesinden mezun olmak ise çok daha iyi bir şeydir. Kesinlikle rahatlıkla söyleyebilirim ki bu gençlerimiz güzel bir meslek lisesinden mezun oldular. Güzel meslek lisesinden mezun olmak hem ülkemiz hem de gençlerimiz için önemlidir” dedi.

 

“BÜYÜK BİR İHTİYAÇ”

 

Ülkemizde meslek liselerinin öneminin hala yeteri kadar ortaya çıkmamasına rağmen, meslek liselerine olan ihtiyacın büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydeden Temiroğlu “Özellikle iş adamlarının meslek liselerinden mezun olanlara çok daha fazla ihtiyacı vardır. Şuanda uygulamada bütün veliler çocukların güzel bir liseye girmesi için teşvik etmektedirler. O çocuklarda ilkokuldan itibaren liseleri kazanmak için büyük çaba ve stres sarf etmektedirler. Genç yaşlarda öğrenme yetilerini geliştirmek yerine ezberlerle bir sınavı kazanmak istiyorlar” dedi. Son dönemlerde ülkemizde üniversite sayısının arttığını kaydeden Temizroğlu, “Öğrenciler üniversiteden mezun olduktan sonra iş adamlarının önüne geldiklerinde hayal kırıklığına uğruyorlar. Sizler gibi iyi bir teknisyen ve bizlerin istedikleri gibi iyi bir mühendis olamamaktadırlar” dedi. Temiroğlu, iş adamlarını büyük görev düştüğünü ifade ederek “Sizin gibi genç teknisyenler iş yerlerine müracaat ettikleri zaman hiçbir özelliği olmayan askeri ücretleri teklif etmemeliler. Onlara daha farklı davranmalılar. Öğrencilere staj yapma imkanı tanımalıdırlar. İştahlı ve istekli olmalıdırlar. Günümüzde bu konuda zorluklar yaşıyoruz” dedi.

 

“GÖZ BEBEĞİMİZ OLDUNUZ”

 

Törende konuşan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de öğrencilerin mutluluğunu paylaşmanın ve onların sevincine ortak olmanın kıvancını duyduklarını ifade ederek “Sizler okulunuzda geçirdiğiniz dört sene boyunca bizim gözbebeğimiz oldunuz. Aileleriniz, sizleri iyi bir gelecek ve mutlu bir yaşama kavuşmak üzere bizlere emanet etti. Bizler iş dünyasının yöneticileri olarak, milletimizin her konuda gelişimini ve ilerlemesi için desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik. Kendimizi sadece iş dünyası ile sınırlandırmadık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığına açılan en geniş penceredir’ sözündün yola çıktık ve biz ÇOSB olarak sizlerin en iyi şekilde iş hayatına hazırlanmanız için yüreğimizi koyduk” dedi.

 

“GELECEĞE GÜVENLE ADIM ATMALARINI İSTİYORUZ”

 

Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin, son yıllarda önemi vurgulanan bir konu olduğunu dile getiren Sözdinler “Özel sektör kuruluşlarının destekleri ile ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda eğitimin, özellikle mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi çalışılmaktadır. Bu çerçevede yarınlarımızın umudu olan siz gençlerin iyi bir eğitim almasını sağlamak düşüncesiyle okulumuzu hizmete açtık. Bölgemiz Türkiye’nin önde gelen sanayi bölgelerinden biri ve sürekli olarak büyüyen ve gelişen dinamik bir yapıya sahip” dedi. Ülkemiz ve Çerkezköy’ün her zaman nitelikli eleman gereksinimi içerisinde olduğunu kaydeden Sözdinler “Okulumuz eğitim süresince uygulamaya önem vererek, mezun olan gençlerimize iş başı yaptığı gün ‘Neyi-nasıl- ne zaman-nerede’ yapacağını, çok iyi bilmesini öğretmeyi hedeflemektedir. Meslek eğitimi alan öğrencilerimiz, gören, dokunan ve uygulayan elemanlar olarak yetişmekte ve hayata yaşıtlarından daha erken ve onlardan bir adım önde başlamaktadırlar. Nitekim bu süreç onların hayatlarını düzene koyma yolunda büyük şans tanımaktadır. İş insanları olarak bizler, pırlanta gibi yetişen bu gençlere kapımızı sonuna kadar açarak onların adımlarını geleceğe güvenle atmalarını istiyoruz” dedi.

 

VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

 

Sözdinler, konuşmasında öğrenci velilerine de seslenerek “Bizler, zaman zaman karşılaştığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen öğrencilerimizden bir kişiyi bile kaybetmeyi göze almadık, almıyoruz da. Bizim için en büyük başarı budur. Evlatlarınızı önce kazanmak, sonra da kaybetmemek. Bundan sonraki süreçte de her daim onların en büyük destekçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. Mezun olan öğrencilere de seslenen Sözdinler “Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Bundan dolayı her gün kendinize yeni bir bilgi edinmeyi ve kendinizi geliştirmeyi ilke haline getirmelisiniz” dedi.

 

KONSERİN ARDINDAN SONA ERDİ

 

Mezun olan öğrenciler adına 12 /A sınıfı öğrencilerinden Ömer Faruk Balcı ile okul birincisi Nurşin Karadaban’ın konuşmalarının ardından öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı video gösterisi izlendi. Flama devir tesliminin ardından okul 1’incisi Nurşin Karadaban’a ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından başarı belgesi verildi. Karadaban’ın okul kütüğüne isim plaketini çakmasının ardından program öğrencilerin verdiği mini konser ile sona erdi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer,  Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU