4 ilde Fetö operasyonu; 9 gözaltı

Tekirdağ merkezli fetö/pdy soruşturması kapsamında 4 ilde yapılan operasyonda aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Tekirdağ'a getirilen şüphelilerden G.B., Z.K., İ.S.

GÜNDEM 7.06.2018 18:16:00 0
4 ilde Fetö operasyonu; 9 gözaltı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü fetö/pdy'ye yönelik soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında meslekten ihraç edilen ve görev başında olan asker ve polislerinde bulunduğu 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

 

4 İLDE EŞ ZAMANLI

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Tekirdağ, Şırnak, Hakkari, Samsun'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Tekirdağ'a getirilen şüphelilerden G.B., Z.K., İ.S., E.Ö. ve M.A.H’nin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmaları devam ediyor.  Şüphelilerden Samsun'da yakalanan ve ifadesi SEGBİS ile alınan Ö.Ç. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Şırnak'ın Silopi ilçesinde yakalanan K.A. ile Hakkari'de yakalanan A.K.'nın ise bulundukları illerin emniyet müdürlüklerinde işlemleri devam ediyor. Tekirdağ'da yakalanan S.Ç., de soruşturmasının yürütülmesi için Çanakkale'ye gönderildi. Isparta'da olduğu değerlendirilen S.Ç'nin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ