Son noktayı Danıştay koydu

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "İlçede kurulması planlanan kömürlü termik santral konusunda Danıştay son noktayı koydu. Yapılmak istenen termik santralle ilgili Danıştay'dan red

GÜNDEM 7.06.2018 13:33:00 0
Son noktayı Danıştay koydu

Ramazan ayı dolayısıyla Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemekleri Yeniçiftlik Mahallesi’nde devam etti. Yaklaşık 3 bin kişi aynı sofrada bir araya geldi.

 

İFTARDA BİR ARAYA GELDİLER

 

İftar sonrası konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek “Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan ayında yaptığınız yardımların, ibadetlerinizin kabul olmasını diliyorum. Bizler de sizlere bu aylarda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sizlerin daha farklı ibadethanelerde ve daha farklı illerde ibadetlerinizi yapabilmeniz için 40 otobüs tahsis ettik. Ramazan’a özel Çanakkale, Bursa ve Edirne gezileri düzenliyoruz. Yine geçmiş yıllarda olduğu gibi geleneksel iftarlarımızı düzenliyoruz. Tüm mahallelerde iftar yemekleri veriyoruz. Bizlerden istediğiniz ne varsa her zaman kapımız açık” dedi.

 

“HİZMET EN BÜYÜK İBADETTİR”

 

Başkan Uyan Yeniçiftlik Mahallesi’nin yatırımlarla günden güne gelişerek büyüdüğünü ifade ederek “Yeniçiftlik 4 yıl önce büyükşehir statüsüne geçilmesiyle Marmaraereğlisi’ne bağlandı. Sizlere hizmet etmek en büyük vazifemiz. Hizmet en büyük ibadettir. Masaları dolaştığımızda hizmetlerimizden dolayı ve sizlere karşı göstermediğimiz saygıdan dolayı memnuniyetle karşılandık. Bizlere verdiğiniz destekle en iyi ve en kaliteli hizmetleri sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Yollarımıza yaklaşık 150 bin ton altyapı malzemesi döktük. Doğalgazı getirdik. İnşallah gelecek yıl doğalgaz Yeniçiftlik Mahallemizde tamamen bitecek. Kanalizasyon getiremez dediler, kanalizasyon geldi, tamamlanıyor. Daha önce bölgemizde su sıkıntısı vardı. Çorlu’dan asbestli borulardan gelen suyu boruları değiştirerek özel üretilmiş cam elyaflı borular döşeterek içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldırdık. Yapılan kanalizasyon ve doğalgaz altyapısı çalışmaları tamamlanınca kazılan yerlerin oturmasını bekliyoruz. Sonrasında gelip buraları sathi kaplamayla kapatıyoruz. Bundan sonra 2 kombine aracımız ve asfalt şantiyemizle tamamen yollarımıza çalışacağız. Altyapısı biten yerlerde sıcak asfalt yapıyoruz. Sahil bölgesi ve bazı bölgelerde sathi kaplama çalışmamız olacak. Bugün itibariyle başladı. İnşallah bu yaz sonuna kadar yüzde 80’ini bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

DANIŞTAY’DAN RED

 

İlçede yapılması planlanan kömürlü termik santral ile ilgili de konuşan Uyan “Nato Limanı’nın olduğu bölgeye 900 dönüm dolgu alanı yapılacak. Arka tarafında da çevreye ve insan sağlığına zararlı yatırımlar getirilmek isteniyor. Bunların takipçisiyiz. Belediye olarak karşı çıktık. Sizlere ihtiyacımız olduğunda inşallah hep birlikte karşı çıkıp onları engelleyeceğiz. Dün Danıştay’dan ilçemize yapılmak istenen kömürlü termik santralinin reddi geldi. Bölgemizde kanser oranlarını arttıracak, çevre ve halk sağlığını ciddi derecede etkileyecek bu kömürlü termik santral konusunu Danıştay tamamen ortadan kaldırdı” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de Marmaraereğlisi’ndeki gelişime dikkat çekerek; “Başkanımızın da bahsettiği gibi Marmaraereğlisi’ndeki, Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki değişimi ve gelişimi görmemek imkansız. İftarımızı açtığımız bu yerde çok güzel bir kapalı Pazar yerinde bulunuyoruz. Başkanımız İbrahim Uyan’a Marmaraereğlisi’ne ve Yeniçiftlik Mahallemize yaptığı yatırımlar için teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu kaydeden Köprülü “Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan’ın ruhu paylaşmaktan geçer. Ben tüm halkımızın tuttuğu oruçların, ettiği duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Ramazan ayının ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Şimdiden Ramazan bayramınızı kutluyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ