Bayram öncesi ulaşıma zam

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları bilet fiyatlarına 2 ila 10 TL arasında değişen oranlarda zam yaptı. Vatandaşlar otobüs firmalarÄ?

GÜNDEM 6.06.2018 14:51:00 0
Bayram öncesi ulaşıma zam

Çerkezköy Otogarında Kale Seyahat firması sorumlusu Bekir Bağcı, akaryakıta ve yedek parçaya devamlı gelen zamlar nedeniyle otobüs firmalarının zorlanmaya başladığını ifade ederek “Giderler sürekli artıyor ama gelir sabit kaldı. Bu nedenle otobüs firmaları yolcu ücretlerine zam yapmak zorunda kaldı. Eğer yolcu ücretlerine zam yapılamasaydı şu gün işlev halde olan bazı firmalar batardı. Firmaların sağlıklı hizmet vermesi için ayakta kalmak için yolcu ücretlerine  istemeyerek zorunlu zam yaptılar” dedi. Zamlı fiyatlar 13 Haziran Çarşamba gününden itibaren uygulamaya konulacak.

 

YENİ FİYATLARI

 

2017 yılı başında 18 lira olan İstanbul-Çerkezköy arası yolcu bilet fiyatları geçtiğimiz yıl Mart ayında 22 liraya, geçtiğimiz Ramazan bayramında da 25 liraya çıkmıştı. 13 Haziran’da uygulanacak zamlı yolcu bilet tarifeleri şöyle: Vize-İstanbul, İstanbul –Vize 40 lira, Saray-İstanbul - İstanbul-Saray 35 lira, Çerkezköy-İstanbul (Avrupa yakası), İstanbul (Avrupa Yakası)–Çerkezköy 30 lira, Kapaklı - İstanbul, İstanbul - Kapaklı 30 lira. Zamlarla 13 Haziran’da Çerkezköy – İstanbul Avrupa Yakası arası 45 liraya, Çerkezköy-Ankara arası 105 liraya, Çerkezköy-Bursa arası da 80 liraya çıkacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU