"24 Haziran'da iktidara yürüyeceğiz"

Çerkezköy'de partililerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Op. Dr. Adem Dalgıç "19 gün sonra çok önemli bir seçimi hep birlikte yaşayacağız. Muharrem İnc

GÜNDEM 5.06.2018 16:06:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 5. Sıra Milletvekili Adayı Op. Dr. Adem Dalgıç, saat 14:00’da Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

 

“İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ”

 

Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, meclis Üyeleri Rağbet Erol ve Funda Serfiçe ile partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı “Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak sıralamaya bakmaksızın ciddi fedakarlıklarla mücadele ediyoruz. CHP’nin oyunun yükselmesi ve iktidara gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 24 Haziran’da ülkemiz için çok önemli bir seçim var. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. 24 Haziran’da Muharrem İnce önderliğinde iktidara yürüyeceğiz” dedi.

 

“BU İŞ BİTTİ”

 

2009-2014 döneminde Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapan ve 24 Haziran’da yapılacak olan seçimde de CHP’den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Op. Dr. Adem Dalgıç da yaptığı konuşmada “Baskın bir seçimle karşı karşıyayız. Baskın bir seçim olmasına rağmen çok iyi bir sonuç alacağımız bir seçime doğru gidiyoruz. Ankara’ya gittiğimizde Türkiye’nin dört bir yanından arkadaşlarla görüştüm. Havanın değiştiğini o zaman anladım. Muharrem İnce ile birlikte inanılmaz bir rüzgar yakaladık. Hava döndü. Bu işin bittiğini herkes görüyor. Karşı tarafta da inanılmaz bir panik var” dedi.

 

“BİZİM ELİMİZDE

 

2008 yılından beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen Dalgıç “Gümbür gümbür geliyoruz. İktidara yürüdüğümüzü görmekten mutluluk duyuyorum. İlk defa genelde iktidar olacağımıza inancım tam. Muharrem İnce belki de ilk turda bitirecek işi” dedi. Milletvekili adaylarının, il başkanlığının belirlediği program dahilinde her gün farklı bir ilçede çalışma yaptığını söyleyen Dalgıç “Her ilçede güzel bir tempo yakalandı. 19 gün sonra çok önemli bir seçimi hep birlikte yaşayacağız. Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidarda görmek istiyoruz. Bu bizim elimizde. Anadolu’dan gelen haberler muhteşem. Bu güzelliği etrafımıza yayalım. Kendi içimizdeki hesaplaşmalarımıza saplanıp kalmadan iktidarda bir parti olacağız, Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı yapacağız. Türkiye’yi yeniden dizayn etmek bize düşecek” dedi.

 

“GÜVENLİK YOKSA, HAK, HUKUK VE ADALET DE OLMAZ”

 

20 gün sonra yepyeni bir Türkiye’ye uyanacaklarını kaydeden Dalgıç “16 yıldır iktidardalar. Büyüdük diyorlar. Ama büyüme alım gücünün artması demektir. 2002 ile 2018’in rakamsal değerleri ortada. Büyümüyoruz küçülüyoruz” dedi. Bir devletin birinci görevinin vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Dalgıç “Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik gerekçesi ile sandıklar birleştirildi. Sen daha birinci görevini yapamıyorsun. Güvenlik yoksa, hak, hukuk ve adalet de olmaz” diye konuştu.

 

“TÜRK HALKI AYAKTA”

 

Eğitimle ilgili de konuşan Dalgıç “Nitelikli okul, niteliksiz okul diye ayırdılar. Vatandaşlara eşit fırsat vermiyor, eşit hak tanımıyor. Betondan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Binalar gösterişli ama içi boş. Eğitimde çağdaşlaşmayı yakalayamıyorsanız ne kadar bina, AVM yaparsanız yapın anlamı yok” dedi. Millet ittifakının Cumhur ittifakından daha fazla milletvekili çıkaracağını iddia eden Adem Dalgıç “Ondan sonra uzun ince bir yol bizi bekleyecek. Atatürk’ün kurduğu değerlerin yeniden yakalanabilmesi için zamana ihtiyaç var. Ama Türk halkı artık ayağa kalkıyor, o ayağa kalkınca onu hiçbir şey engelleyemez. Vatandaş ayakta. Bir değişim istiyor ve bekliyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU