Tatbikat gerçeğini aratmadı

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çerkezköy İstasyonu Sorumlusu Göksel Tosun, çÄ?

GÜNDEM 5.06.2018 15:59:00 0
Tatbikat gerçeğini aratmadı

200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikat öncesi hastanede yatan hastaların panik yaşamaması için önceden uyarı anonsları yapılırken, tatbikat nefes kesen görüntülere sahne oldu.

 

 

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

 

 

Tatbikatta senaryo gereği hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde yangın çıktı. Yangın alarmının verilmesinin ardından kısa sürede olay yerine polis, itfaiye ekipleri geldi. Bir yandan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bir yandan da hastanede mahsur kalan hastaları kurtardı. Sedyeye alınan hastalar, hastane önünde kurulan acil müdahale çadırına alınarak burada tedavi altına alındı.

 

 

4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

 

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi yetkilileri de, yangının hayatın istenmeyen bir parçası olduğunu belirterek senaryo gereği çıkan yangınla ilgili bilgi verdi. Yetkililer “Hastanemizde dördüncü katta bulunan Fizik Tedavi bölümünde saat 10.45 sıralarında yangın çıktı. Hastane kurtarma ekibimiz tarafından yangına hemen müdahale edildi. 6 dakika sonra itfaiye ekipleri hastanemize uluşarak gerekli tedbirleri aldılar ve söndürme çalışmalarına başladılar. Yangının çıktığı katta bulunan personeller tahliye edildi. 9 kişi tahliye edildi. Toplam 4 kişi dumandan hafif bir şekilde etkilendi” dedi.

 

 

“HER ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çerkezköy İstasyonu Sorumlusu Göksel Tosun, çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybını önlemek amacıyla yapılan genel tatbikatları her zaman gerçekleştirdiklerini ifade ederek tatbikatı yapan ekibini kutladı.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU