Fetö'nün bir faresi daha kapana kısıldı

Edirne'de 'Askeri Casusluk Davası' kapsamında İzmir'deki mahkeme heyetinde yer alan ve hakkında fetö/pdy terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı bulunan hakim İsmail Kurt ve doktor, öğretmen ve

GÜNDEM 4.06.2018 19:00:00 0
Fetö

Yunanistan sınırındaki İpsala ilçesinde, kaçaklara kılavuzluk yaparak, kaçakları yasa dışı yollardan sınırdan geçirdiği tespit edilen şüphelileri takibe alan polis ekipleri, yaklaşık 1 hafta süren takibin ardından İpsala’da operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, verdikleri ifadelerinde İstanbul'dan yola çıkan 11 kişilik bir grubun sınıra doğru geldiğini söyledi. Bunun üzerine başlatılan ikinci operasyonda 'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' (İzmir'deki Askeri Casusluk) davasının mahkeme heyetinde yer alan ve hakkında fetö /pdy terör örgütüne üye olmak suçundan yakalama kararı bulunan hakim İsmail Kurt ve aralarında doktor, öğretmen ve mühendislerin de yer aldığı 11 şüpheli yakalandı.

 

ASKERİ CASUSLUK DAVASININ SAVCISI DA NİSAN AYINDA YAKALANMIŞTI

 

Hakim Kurt ve 7 kişinin üzerinde sahne kimlik olduğu tespit edildi. Ayrıca şüpheliler üzerinde yüksek miktarda döviz bulundu. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki mahkemelerden yakalama kararı bulunduğu tespit edilen hakim İsmail Kurt, Edirne Adliyesi'ne sevk edilerek savcılık sorgusuna alındı. İzmir'deki Askeri Casusluk davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç da Nisan ayında Yunanistan'a kaçarken yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece 'fetö terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanmıştı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ