Çerkezköylü sporcular Avrupa vizesi aldı

Çerkezköylü milli sporculardan Sudenaz Kaya yıldız bayanlar kategorisinde Avrupa şampiyonu olurken, Alperen Ayaz da yıldız Erkekler Kategorisinde Avrupa ikincisi oldu. İki sporcu da önümüzdeki aylarda yapılacak olan

SPOR 4.06.2018 15:46:00 0
Çerkezköylü sporcular Avrupa vizesi aldı

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcuları Bulgaristan’ın Plovdiv  kentinde  yapılan 1’nci Multi Avrupa Şampiyonası’na katıldı. Şampiyonada Çerkezköylü milli sporculardan Sudenaz Kaya  33 kiloda Yıldız Bayanlar Kategorisinde Avrupa şampiyonu olurken yine Mili sporculardan  Alperen Ayaz da 41 kiloda Yıldız Erkekler kategorisinde  Avrupa 2’ncisi oldu. İki sporcuda önümüzdeki aylarda yapılacak olan Yıldızlar Avrupa şampiyonasına doğrudan katılma hakkı kazandı.

 

“VİZE ALACAKLARINDAN EMİNDİM”

 

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü’nün Milli Antrenörü Vural Ayaz Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen ve Avrupa Şampiyonası’nın önemli ilk eleme ayağı olan European Para Taekwondo Open Championships müsabakalarına milli sporcular Yıldız Bayanlarda 59 kiloda Sıla Ece Erol, Yıldız Erkeklerde 41 kiloda Alperen Ayaz ve Yıldız bayanlarda 33 Kiloda Sudenaz Kaya ile katıldıklarını belirtti. Sudenaz Kaya’nın  33 kiloda Yıldız Bayanlar Kategorisinde Avrupa şampiyonu, Alperen Ayaz’ın da 41 kiloda Yıldız Erkekler kategorisinde  Avrupa 2’ncisi olduğunu belirten Ayaz “Bu şampiyonada sporcularımızın başarılı olacağına ve Avrupa Şampiyonası için vize alacağından emindik” dedi. Ayaz,  59 kiloda mücadele eden Sıla Ece Erol’un sakatlanması nedeniyle derece yapamadığını ifade etti.

 

“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİLER”

 

Bulgaristan Plovdiv kendindeki şampiyonada Türkiye’yi, Tekirdağ’ı ve Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Ayaz  “Yıldızlarda üç kategoride üç milli sporcumuz ile mücadele verdik. Bir altın ve bir gümüş madalya elde ederek yurda döndük. Sporcularımız nu şampiyonada da ülkemizi çok iyi şekilde temsil ettiler” dedi. Ayaz, Sudenaz Kaya ve Alperen Ayaz’ın önümüzdeki aylarda yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Şampiyonası’na  direkt katılma hakkı kazandıklarını da belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU