"Termik santral belasını ortadan kaldıracağız"

Çerkezköy'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun hem partililerle bir araya geldi hem de esnafı ziyaret etti. İlçe Teşkilatında konuşan Aygun,  Haziranâ€

GÜNDEM 3.06.2018 18:35:00 0

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 2. Sıra Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun dün Çerkezköy’e geldi. Saat 15.00’te ilçe teşkilatını ziyaret eden Aygun, İlçe Başkanı Engin Camcı, ilçe yönetimi ve partililer tarafından karşılandı.

 

“CHP İKTİDARI BAŞLAYACAK”

 

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Engin Camcı, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi CHP Çerkezköy ilçe örgütü olarak ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Muharrem İnce’nin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte ülkenin karanlıktan aydınlığa çıkacağını belirten Camcı “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin yarattığı fırtına ile de CHP iktidarı başlayacak” dedi.

 

“TEK ADAMLIK SON BULACAK”

 

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin her il ve ilçede halkın büyük ilgisini ve sevgisini gördüğünü kaydeden Camcı, 24 Haziran’da Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülkenin rahat bir nefes alacağını, tek adamlığın son bulacağını belirtti.

 

“ARABA UÇURUMUN DİBİNDE”

 

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun da “Ülke olarak kritik duruma geldik. Araba artık uçurumun dibinde. Vatandaşlarımız arabanın devrilmesine göz yummayacak” dedi. 16 yıldır iktidarda olan partinin verdiği zarara artık vatandaşların 24 Haziran’da tamam diyeceğini belirten Aygun “Her ortamda ve özellikle de her seçimde hep istikrardan söz eden AK Parti’nin tüm sözleri hep hayal oldu. İşsizlik ordusu arttı. Çerkezköy gibi sanayi kentlerinde birçok fabrika kapandı ve binlerce insanımız işsiz aşsız kaldı. Bunları görmemiz lazım. Parlamento sistemini yok edip tek adamlık dönemi istiyorlar bu görmek lazım. Daha şimdiden ne derse yaptıran, o zaman daha da ne derse olacak” dedi.

 

“ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

 

Bu tek adamlığa dur demek için yollarda olduklarını belirten Aygun “Seçilip de Ankara’ya gittiğimizde parlamenter sistemi geri getireceğiz” dedi. Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarında kurulması gündemde olan kömürlü termik santral konusuna da değinen Aygun “Çerkezköy’de bir Kömürlü termik santral yapılması planı bomba gibi ortada duruyor. 24 Haziran’dan sonra bu Çerkezköy’ün başındaki bu belayı ortadan kaldıracağız” dedi.

 

“PARLAMENTER SİSTEMİ YENİDEN TESİS EDECEĞİZ”

 

İktidarın eğitim sistemini durmadan değiştirdiğini söyleyen Aygun “Eğitim sistemimiz darmaduman oldu. Sınavlar sık sık değişiyor, bir kişinin verdiği kararla her şey bu gün değişebiliyor” dedi. İktidar partisinin her alanda başarısız olduğunu savunan Aygun “Bu günlerin bu duruma geleceğini Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl öncesinden görerek Bursa Mitinginde, Sivas mitinginde, Nutuk’ta söylemişti. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yaparak parlamenter sistemi yeniden tesis edeceğiz” ifadelerini kullandı. İktidar Partisinin kopyacı olduğunu da  iddia eden Aygun “CHP olarak geçtiğimiz dönemlerde emeklilere bir maaş ikramiye sözü verdik.Bu Önerilerimizi Ak parti iktidarı hep geri gönderdi. Şimdi seçim önümüze geldi. Bizim bu sözlerimizden kopya çekerek tam bir maaş bile değil bin lira vereceklermiş. Seçim olmasa bu da verilmeyecek” dedi.

 

ESNAFA ZİYARET

 

İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından İlhami Özcan Aygun, İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililerle birlikte Özcan Sokak, Atatürk Caddesi’nde bulunan esnaf ile Kapalı Halk Pazarındaki esnafı ziyaret etti.  Aygun, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve CHP’ye destek istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU