Gençlik ve Spor Bakanı Tekirdağ'da

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan tarafından karşılandı. Diğer Cumhurbaşkanı Adaylarının Cumhurbaşkanı Recep

GÜNDEM 3.06.2018 18:04:00 0
Gençlik ve Spor Bakanı Tekirdağ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ’da Vali Mehmet Ceylan tarafından karşılandı.

 

“TEKİRDAĞ’DAN GÜÇLÜ BİR DESTEK BEKLİYORUZ”

 

Vali Mehmet Ceylan’ı ziyaret eden bakan Bak, valilik anı defterini imzaladı. Tekirdağ'a yeni bir stat yapılması konusunda yoğun talep aldıklarını belirten Bakan Bak “1 milyonluk nüfusa sahip bu önemli kente yakışır bir stat yapmak için çalışma yürütüyoruz” dedi. Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinde olduğunu belirten Bak “24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler için AK Parti olarak Tekirdağ'dan güçlü bir destek bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il il dolaşıyor. AK Parti eserleriyle konuşuyor. Seçim beyannamesini açıkladığında 340 sayfaya ulaşan toplunun bütün katmanlarını, bireylerini içeren bir seçim beyannamesi ve burada her şeyi görebiliyoruz. Ayrıca 146 tane büyük proje var. Bu projeler bir kısmı bitmek üzere, bir kısmı planlanmış bir kısmı ihalesi yapılmış, planlaması yapılmış ve başlamış projeler” dedi.

 

“SIKLET FARKI ÇOK BÜYÜK”

 

Bu projelerin hepsinin ülkemizin büyümesi, gelişmesi için, büyüyen güçlü Türkiye için önemli projeler olduğunu söyleyen Bak “Recep Tayip Erdoğan dev projelere imza attı. Karşısında da yapılan büyük projeleri engellemeye çalışan, 'onu yaptırmayız, bunu yaptırmayız, otomobili yaptırmayız, TİKA'yı kapatırız, şunu kapatırız' gibi söylemler içinde olan ama projesi olmayan adaylar var. Tabi milletimiz bunu değerlendirecek. Tabi ben spor bakımından söylersem bu adaylar sayın Cumhurbaşkanımızın sıkletinde değiller. Yani karşısında 12 tane seçim kaybetmişler ve karşılarında bir olimpiyat şampiyonu var. 12 tane seçim kazanmış devasa projelere imza atmış bir lider var, cumhurbaşkanı adayı var. Karşısında da kendi partisinde bile seçim kazanamamış, partinin başına seçilememiş bir aday. Öbür taraftan diğer adaylar için de çok fazla söyleyebilecek bir şey yok. O yüzden sıklet farkı çok büyük” dedi.

 

“BU APOLETLERİ MİLLET TAKAR”

 

Bakan Bak, AK Parti'nin Türkiye için çok önemli işler yaptığını ifade ederek “Bizden önce gençlere ve spora yönelik 79 yılda bin 575 tesis yapıldı. Son 16 yılda ise yapılan tesis sayısı 2 bini geçti” dedi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Zeytindalı Harekatı'nı yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel'in apoletlerini sökeceğini söylediğinin hatırlatması üzerine Bakan Bak “Afrin kahramanı olan paşamız için söylenen sözler bence yersiz sözler. Hem 15 Temmuz sürecinde hem de daha sonraki terörle mücadele operasyonlarında ve son aşamada Afrin'de tüm dünyaya kahramanlık destanı yazan Türk askerinin komutanlığın yapan paşamıza böylesine yakıştırmaları doğru bulmuyoruz. Bu apoletleri millet takar. Bunu kabul etmek lazım” dedi. Milletin gönlünde taht kurmanın, milletin gönlünde olmanın çok önemli olduğunu belirten Bak “Daha önce bu sözleri söyleyenlerin askerler karşısında ne durumda olduğunu biliyoruz. Onu da gözden geçirmeleri gerekir. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Kurulu başkanı olarak ABD'de görev yaparken bir toplantıya katıldık 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, o toplantıda ABD'li yetkililer ve NATO üyesi ülkelerin milletvekilleri şöyle bir eleştiri yapmıştı Türk ordusu için, 'İşte Türk ordusundan şu kadar generali komutanı hapse attınız, dolayısıyla Türk ordusu güçsüz kalmıştır' diye bir ifade kullanmışlardı. Ben de Türk delegasyonu başkanı olarak şu cevabı verdim; 'Türk ordusu çok daha güçlüdür, daha güçlü olacaktır, bunu göreceksiniz. Çünkü içindeki hainleri temizlemiştir. Türk ordusu ve o generallerin yerine görev yapılacak onlarca aslan yürekli komutanımız vardır. İşte paşamız da bunlardan bir tanesidir' demiştim. Ardından bu toplantıdan 10 gün sonra biz Fırat Kalkanı operasyonunu başlattık ve bu operasyon devam ettiğinde tekrar yaklaşık 1,5 ay sonra aynı delegasyonla bir başka yerde Avrupa'da toplantıda karşılaştığımda bana aynen şöyle dediler; 'Evet Osman bey haklısınız, Türk ordusu kendi gücünü ve terörle DEAŞ ile mücadelede gösterdi. Ben de onlara 'Her Türk asker doğar' karşılığını verdim” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ