Kiraz yarışması yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali kapsamında, birinci gün Naip Köyü'nde En İyi Kiraz Yarışması düzenlen

GÜNDEM 3.06.2018 14:00:00 0
Kiraz yarışması yapıldı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kiraz Yarışması programında Naip Mahalle Muhtarı Ferhat Ataç’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise “54 yıldır kutlanan bir festivalden söz ediyoruz. 54 yıl dile kolay. Neredeyse bir insan ömrü. Şuanda kirazın belki de en verimli yetiştiği topraklarda, Naip’teyiz.  Biz kirazı önemsiyoruz. Kiraz zamanında ailelerin bir araya geldiği, bağlara gidildiği günleri hayal meyal hatırlıyorum. Tekirdağ hak ettiği yere gelene kadar biz belediye başkanları, muhtarları hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Daha nice festivalleri kutlayacağız. Festivallerin her biri bir önceki festivalden daha nitelikli festival olacak” dedi.

 

“3 MİLYON KİLOGRAM KİRAZ ÜRETİMİ VAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Tekirdağ il genelinde 2 bin 500 dönüm kiraz yetiştirilen arazi, yaklaşık olarak da 3 milyon kilogram kiraz üretimi var. Naip Mahallesini çok önemsiyoruz. Bu mahallesinin özel koruma altına alınması gerekiyor. Biz kiraz üretimin artması için her türlü desteği vermeye hazırız. 54. Kiraz Festivali’nin güzellikler içinde geçmesini diliyorum” dedi.

 

24 ÜRETİCİ KATILDI

 

Süleymanpaşa, Şarköy, Marmaraereğlisi ve Muratlı’dan toplam 24 üreticinin katıldığı Kiraz Yarışmasında birinci Süleymanpaşa Naip Mahallesi’nden Okan Gülzade, ikinci yine Naip Mahallesi’nden Eşref Meral, üçüncü Muratlı Yurtbekler Mahallesi’nden Yusuf Çapraz oldu. Mansiyon Ödülünü ise Marmaraereğlisi’nden Tahsin Yenidoğan adına Murat Demireğen aldı. Rodosto Halk Dansları Topluluğunun gösterisi sonrasında gerçekleşen ödül töreninde birincilik ödülünü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ikincilik ödülünü Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, üçüncülük ödülünü ise Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu takdim etti.

 

İFTAR PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

Ödül Töreninin ardından Naip Mahallesi meydanında iftar programı düzenledi. Meydanı dolduran yüzlerce vatandaş birlik beraberlik içinde oruçlarını açtı. İftar Programının ardından Lüleburgaz Belediyesi Kadın Davul ve Ritim Grubu vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Yarışma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, Naip Mahallesi Muhtarı Ferhat Ataç, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Süleymanpaşa Belediyesi Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ