Mahalle sakinleri iftarda buluştu

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin geleneksel mahalle iftar programları, Sultanköy Mahallesi'nde devam etti. İftar sonrası konuşma yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, çalışmanın ibadet k

GÜNDEM 31.05.2018 14:42:00 0
Mahalle sakinleri iftarda buluştu

Uyan, ekibiyle 7 gün 24 saat halkın hizmetinde olduğunu dile getirerek “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizle birlikte, her zaman sizler için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yola çıktığımız günden bugüne kadar değişen ve gelişen kentimizde yatırımdan yatırıma koşuyoruz. Sizlerden aldığımız güçle geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. İlçemize yaptığımız altyapıdan üstyapıya, belediye binamızla, parklarımız ve yeşil alanlarımızla, kendi asfaltını üreten örnek belediyeyiz. İlçemiz ilerleyen günlerde yatırımların tamamlanmasıyla daha da güzelleşecek” dedi.

 

“ALTYAPI HIZLA TAMAMLANIYOR”

 

Mahalleye yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Uyan “Gerek altyapı, gerekse üstyapı çalışmalarımız sürüyor. Sultanköy Mahallemiz için sadece 20 milyon TL kanalizasyon ihalesi yaptık. Bunun yanı sıra içme suyu irsale hatlarının yenilenmesi projelerde yoktu, onu da projelendirdik. Bölgede hem kanalizasyon, hem içme suyu hattı, hem de doğalgaz altyapısını aynı anda yapıyoruz. Yatırımlar ibadet kadar kutsaldır. Biz görevimizi bugüne kadar bu anlayışla yaptık. Acil ihtiyaçlara öncelik veriyoruz. Geçen yıl Ramazan ayında kanalizasyon hattının temelini atmıştık. Kanalizasyon çalışmalarımızın yüzde 60’ı bitti. Doğalgaz bu bölgede bitti, sadece yolun alt kesimi kaldı. Şimdi sıcak asfalt ve sathi kaplamayla birlikte altyapısı tamamlanan bütün bölgelere ulaşıyoruz. Kanalizasyon hattı bittikçe hemen o bölgeye sıcak asfalt atıyoruz. Sizlerden biraz daha sabır bekliyorum. Kanalizasyon yaklaşık 2 metre, yağmur suyu hatları ise yaklaşık 5 metre derinden gidiyor. Çünkü kot farkını o derinlikten yakalayabiliyoruz. Bu nedenle derinliği sağlayabilmek için yollarda yaklaşık 3 metre genişliğinde kanallar oluşuyor. Bu kanallar kapatıldığında bir müddet sonra zeminin oturmasıyla sıcak asfalta başlıyoruz. Sahilde yürüyüş yolumuz da bitti. Şimdi sadece derenin yan tarafında kalan kısmı düzenleyeceğiz. Sel baskınlarına karşı dereyi de temizledik. Çocuk Parklarımızla, çevre düzenleme çalışmalarımızla Sultanköy’ü daha modern bir hale dönüştürüyoruz” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN