Akşener'den çevre duyarlılığı

Perşembe günü saat 18:30'da Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek mitingde vatandaşlarla buluşacak olan Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, miting öncesi Tekir

SİYASET 30.05.2018 15:04:00 0
Akşener

Tarım, hayvancılık ve sanayi ile anılması gereken Tekirdağ’ın son yıllarda büyük ivme kaybettiğini söyleyen Akşener, Tekirdağ’ın sorunlarına değinerek İYİ Parti’nin projelerini anlattı. Akşener, topraklarının yüzde 90’ı verimli ve bölge sanayisine sağladığı hammadde katkısıyla ülke ekonomisi için büyük öneme sahip Tekirdağ’ın son yıllarda iktidarın tarım ve ekonomi politikaları yüzünden zor günler geçirdiğini ifade etti.

 

“KREDİ BORÇLARINI SIFIRLAYACAĞIZ”

 

Ülkemizin ayçiçeği bahçesi olan Tekirdağ’ın topraklarının çok bereketli olduğunu kaydeden Akşener “Buğdayıyla, mısırıyla, meyve ve sebzesiyle dünyaya mahsul ihraç etmesi gerekirken tarlalar yeterli destek verilemediğinden tek tip ürün ekimi sebebiyle yeterli kullanımdan uzak. Banka kredi borçlarını ödeyemez hale gelen Tekirdağlı çiftçilerimize söz veriyorum. Kredi borçlarınızı sıfırlayacağız. Mazot ve gübre gibi maliyet yüklerinden kurtarıp, çiftçimizden dosya masrafı da almayacağız. İYİ Parti iktidarıyla Tekirdağ’ın borçlarını değil kalkınma hareketini konuşacağız. Fabrikalar buğdayı Rusya’dan değil Tekirdağlı çiftçilerimizden alacak” dedi. Ülkemizdeki süt ve süt ürünleri ile et ve et ürünleri ihtiyacını büyük oranda karşılayan Tekirdağ’da hayvancılığın da bittiğini kaydeden Akşener “Bizi ithal ete muhtaç edenlerin yurtdışından getirdiği hastalıklı etleri yedirdikleri de ortaya çıktı. İYİ Parti iktidarıyla tarım ve hayvancılıkta da sanayide de kalkınma hareketi başlatacağız” dedi.

 

KANSER VAKALARI KORKUNÇ BOYUTTA

 

Fabrikaların denetlenmemesi nedeniyle Tekirdağ’da çevre katliamı yaşandığını kaydeden Akşener, “Çiftçilerimizin çeltik tarlalarını suladığı Ergene Nehri’nden zehir akıyor. Çorlu ve Çerkezköy bölgesinde son yıllarda artan kanser vakaları korkutucu boyutta. Biz sanayiye karşı değiliz ama çevreyi kirletenlerin karşısındayız. Havamızı, toprağımızı, suyumuzu gelecek nesillere temiz bırakmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

ARAÇLAR KALDIRILACAK

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 31 Mayıs Perşembe günü saat 18:30’da Çorlu Atatürk Meydanı’nda düzenleyeceği miting için, saat 16:30’da İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı önünden araçlar kaldırılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU