'Baş ustalık dönemine hazırlanıyoruz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Çorlu'ya gelen ve Heykel Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan "İstanbul büyü

GÜNDEM 29.05.2018 20:01:00 0

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Dün Çorlu’ya gelen Erdoğan, Heykel Meydanı’nda halka seslendi.

 

“TÜRKİYE’Yİ HAYALLERİ İLE BULUŞTURMANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ”

 

Mitingde konuşan Erdoğan “24 Haziran’da güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı mecliste AK Parti’yi desteklemeye hazır mıyız. Maşallah. Yüce mevlam yol arkadaşlığımızı muhabbetimizi daim eylesin.  Önce manifestomuzu açıkladık, sonra seçim beyannamemizi açıkladık. 5 yılda nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi ortaya koyduk. Manifestomuzda erdem, idare ve cesaretle Türkiye’yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyannamemizde ise demokrasiden özgürlüklere, tarımdan sanayiye kadar tüm alanlarda ülkemize neler vaat ettiğimizi, neleri hayata geçireceğimizi tek tek yazdık. Milletimize diğer hizmetler yanında 146 tane projeyi gerçekleştirme sözü verdik. Beyanname ve manifesto yeni dönemde bize istikamet çizen, yol gösteren pusulamız olacak. Milletimizin teveccühü ile 24 Haziran’da ipi göğüslersek gelecek 5 seneyi bu projelerimi gerçekleştirmek için değerlendireceğiz. 16 yıldır olduğu gibi gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye’yi hayalleri ile buluşturmanın mücadelesini vereceğiz” dedi.

 

“İLK 10’A GİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

 

Türkiye’nin G 20’nin 17’nci ülkesi olduğunu ifade eden Erdoğan “Buralara lafla gelmedik işle geldik işle. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin İMF’ye borcu 23.5 milyar dolardı. 2013’te biz bu borcu sıfırladık. İMF bizden 5 milyar avro borç istedi. Verin dedim. Borç alan emir alır dedim. Baktılar ki bu Türkler çılgın Türkler, vazgeçtiler. Biz buyuz. Geldik. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 110 milyar dolar. Nereden nereye. Durmadık be. Çalıştık koştuk. Milletimizle. İnşallah 24 Haziran’dan sonra ilk 10’a girmek için çalışacağız” dedi.

 

HEDEF 500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

 

Kişi başı milli geliri 3 bin 500 dolardan alıp yaklaşık 10 bin doların üzerine çıkardıklarını ifade eden Erdoğan “Hedef 25 bin dolar. 36 milyar dolar ihracatımız vardı, şimdi 161 milyar dolar ihracatımız var. Nerelerden nerelere geldik. Durmadık koştuk, daha da koşacağız. Hele hele başkanlık sistemine geçtiğimiz andan itibaren bu süreç daha da hızlanacak. Hedefimiz ihracatta 500 milyar dolara ulaşmak” dedi. Göreve geldiklerinde Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “6 bin 100 kilometre bölünmüş yolumuz vardı. İstanbul’dan buralara bu yolların halini düşünün. Burada size bir şifre vereceğim. CHP’nin bir milletvekili bu yolların müteahhidiydi. Parasını alamıyordu, başbakan oldum da parasını ödedim. Ama bunlar kadir kıymet bilmezler. Biz buyuz. Bizde eğilmek yok. Biz beşer gücünün elinde eğilmedik. Sadece rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik” dedi.

 

“YENİ BİR İSTANBUL TANIYACAKSINIZ”

 

İstanbul’a yapılan 3’üncü havaalanı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “29 Ekim’den sonra yeni bir İstanbul tanıyacaksınız. İstanbul’da dünyanın ilk 3’ü içinde olan hava limanının açılışını yapacağız. Yılda 90 milyon yolcu kapasiteli olacak. 2023’te bu kapasite 150 milyona çıkacak. Para olduğu zaman iş kolay, para olmadan iş yapabiliyor musun? Ben ekonomistim. Kaynakları çeşitlendireceksin. Biz ekonomiye ‘kamu özel ortaklığı’nı getirdik. Biz Yavuz Sultan Selim Köprüsünü bu sistemle yaptık. 3. havalimanını bu sistemle yapıyoruz. Dünya buna hayran kalacak. İş bilenin, kılıç kuşananın. Biz kaç tane havalimanı teslim aldık biliyor musunuz 26 tane. Bu hava limanlarının sayısını 55’e çıkardık. Bunları biz yaptık. Hava yolu halkın yolu olacak dedik bunu başardık. Lüks otobüs fiyatına artık uçaklarla gidiyoruz. Bunu biz sağladık. İstanbul ile birlikte 9 yeni havaalanı daha yapıyoruz. İstiyoruz ki benim vatandaşım evinden arabasına atlasın yarım saatte havalimanına gitsin. Oradan da 1-1.5 saatte İstanbul’dan herhangi bir şehre rahatlıkla gitsin. Ama beyefendi yok diyor ben bunlara para ayıramam” ifadelerini kullandı.

 

“BAY KEMAL ZATEN BU İŞTEN ANLAMAZ”

 

Cumhuriyet tarihi boyunca 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Erdoğan “Biz bunun üzerine 16 sene 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Farkımız bu. Ama bu beylere sorsan bay Kemal zaten bu işten anlamaz. Bay Kemal bir zamanlar SSK’nın genel müdürüydü. Onun genel müdürlüğü döneminde hastanelerin halini biliyorsunuz değil mi? Bay Kemal ne ki onun adayı ne olsun. Bizim yaptığımız şehir hastaneleri bay Kemal’in genel müdürü olduğu hastanelerden değil” dedi.

 

“TÜRKİYE HIZLI TRENİ BİZİMLE TANIDI”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bunlara kalsa bunlar hızlı tren de yapmazlar. 18 Mart köprüsünü yapıyoruz, 2 tarafta da temeller atıldı. İş yapıyoruz iş, İstanbul büyükşehir başkanlığım çıraklık dönemimdi, başbakanlık dönemi kalfalık ustalık dönemimiz oldu, cumhurbaşkanlığı dönemi de ustalık döneminin devamı oldu. Şimdi de baş ustalık dönemine hazırlanıyoruz. Sizler yürü başkan dediğinizde eyvallah yürürüz. Türkiye hızlı treni bizimle tanıdı. Bütün bunlarla beraber bizler tarımsal milli gelirimizi 37 milyar liradan devraldık 188 milyara yükselttik. İş adamlarımızı, sanayicimizi, esnafımızı, çiftçiyi, memuru, emekliyi son 16 yılda destekledik. 5 yılda da desteklemeye devam edeceğiz. Sizlerden 5 yıl daha görev istiyoruz. Sizlerden hizmetlerin projelerin devamı için destek bekliyoruz. Çorlu 24 Haziran’da tercihinizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? 24 Haziran’da AK Parti ile yola devam diyor muyuz? Çorlu’dan da özellikle Tekirdağ’dan da artık bu beklenir” dedi.

 

“HEPSİNİN ORTAK PAYDASI TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI”

 

Muhalefetin adayları gibi havanda su dövmediklerini kaydeden Erdoğan “Milletimizin karşısına çıktığımızda yaptıklarımızı tek tek sayıp hesabımızı verip sonra yeni dönem için oy istiyoruz. Yaptıklarımızı, 5 yılda yapacağımız 146 projeye referans kılıyoruz. Bu zamana kadar yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Laf üstüne laf koymanın değil taş üstüne taş koymanın çabasındayız. Biz Türkiye’yi büyütmenin, ekonomiyi kalkındırmanın gayretindeyiz. Muhalefetin adayları ne yapıyor? Koskoca bir hiç. Ortada Türkiye’nin önünü açacak hiçbir vaatleri yok. Milletin sıkıntısının çözecek hiçbir projeleri yok. Hepsinin ortak paydası Tayyip Erdoğan düşmanlığı. Sabah akşam bizim hayata geçirdiğimiz projeleri kapatmaktan yıkmaktan bahsediyorlar” dedi. Kanal İstanbul ile ilgili konuşan Erdoğan “Kanal İstanbul’dan para da kazanacağız. Ama muhalefet bunu anlayamaz. Bazılarının neyi hedeflediği bile belli değil” dedi.

 

MUHALEFETE YÜKLENDİ

 

Yerli otomobil konusunda muhalefete yüklenen Erdoğan “Yerli otomobili Tayyip Erdoğan üretmeyecek. Tayyip Erdoğan onu üretecek insanları buluyor. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de devlet tüccardı. Biz devlet tüccarlığı bırakacak dedik. Bunun adımlarını attık. Buralara öyle geldik. Bunlar bunu anlamaz. Çünkü bunlar devletçi. O devletçi kafalarla özel sektörün güçlenmesini istemezler. Bunların derdi Türkiye’yi yönetmek değil. Bunlar daha kendi partilerinin iç kavgalarından çıkamamışlar. Cumhurbaşkanı adayı kendi partisinden kongre kazanamamış bir isim. 24 Haziran’dan sonra kendisi ne yapacak merak ediyoruz. Çünkü bay Kemal’in aday olmamasının nedeni bu. Kazanamayacağını biliyor. Bunu topun altına sürdü. Siz milletle dalga mı geçiyorsunuz. Biz çift başlılık olmasın diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirdik. Çorlu öyle bir ses versin ki bunları gaflet uykusundan uyandırsın. Artık yolun sonuna doğru geliyoruz. Bunlar istedikleri gibi kuru-sıkı misali atık tutabilirler. Nasıl olsa Türkiye’yi yönetmek, millete hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Karşımızdaki beceriksizlerin komiklikleri ile vaktimizi boşa geçirmeyiz. Çünkü bizim hayallerimizi var, bizim ülkeyi idare etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Birilerine laf yetiştirmenin değil, eser üretmenin gayretindeyiz” dedi.

 

“17 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

 

2002 yılından bugüne kadar Tekirdağ’a 17 katrilyon (milyar lira) yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan “Eğitimde 3 bin 41 adet derslik yaptık. Tekirdağ’a Namık Kemal Üniversitesi’ni kazandırdık. 3 bin 240 yatak kapasiteli yükseköğrenim yurtları açtık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 3 bin 800 kişilik yeni yurtlar açacağız. Şehir hastanemizi inşallah önümüzdeki yıl tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz. TOKİ kanalıyla 5 bin 376 konut yaptık. Tekirdağ’ın bölünmüş yol uzunluğunu 87m kilometreden 327 kilometreye çıkardık. 1915 Çanakkale Köprüsünü de içeren Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale Savaştepe otoyolu projelerimizden biri. Bölünmüş yollardaki 16 yıllık başarımızı demir yollarında da sağladık. Tekirdağ-Muratlı hattını tamamladık. Bizzat geldim ben işletmeye açtım. Trakya’da Trakya gelişim Projesini uygulamaya koyduk. Türkiye’yi ve Tekirdağ’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartana kadar durmadan çalışacağız” dedi. Erdoğan, miting sırasında projelerini göstermek için kullandığı dev ekrana Muharrem İnce’nin kendisi hakkında daha önce yaptığı bir açıklamayı yansıttı ve görüntüler üzerinden İnce’yi eleştirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU