Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki ortaöğretim kurumları öğrencileri arasında düzenlenen "15 Temmuz Darbeden Demokrasiye" konulu Şiir, Deneme ve Resim Yarışmas?

GÜNDEM 29.05.2018 16:57:00 0
Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. Şairin dediği gibi: “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır” dedi. 

 

CUMAYA KADAR AÇIK

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmasının ardından Şiir Kategorisinde İl Birincisi olan Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Karabostan ve Deneme Kategorisinde İl Birincisi olan Hayrabolu Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi öğrencisi Haydar Unutur eserlerini okudular.  Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimlerden oluşan “15 Temmuz Darbeden Demokrasiye Konulu Resim Sergisinin” açılışının ardından program sona erdi. “15 Temmuz Darbeden Demokrasiye Konulu Resim Sergisi” 1 Haziran Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

 

Şiir yarışmasında Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Serkan Karabostan birinci, Süleymanpaşa Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ufuk Karabulut ikinci ve Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Dolar üçüncü olurken, deneme yarışmasında da Hayrabolu Hüseyin Korkmaz Anadolu Lisesi öğrencisi Haydar Unutur birinci, Çerkezköy Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Nergiz Şevval Gün ikinci ve Muratlı Hacı Rafet Gümüş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Suzan Beken üçüncü oldu. Resim yarışmasında da Saray Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi öğrencisi Mısra Vuslat Pamukçu, Çerkezköy Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Zilan Kaçan ve Çorlu Mimar Sinan Anadolu Lisesi öğrencisi Feyza Kapkaç üçüncü oldu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU