Konservatuar 5'inci mezunlarını verdi

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonunda 5'inci mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine öğrencilerin Balkan Havası konseri damga vurdu.

GÜNDEM 28.05.2018 12:23:00 0
Konservatuar 5

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı 2017-2018 eğitim öğretim yılını mezuniyet töreni ile taçlandırdı. Tekirdağ sahil dolgu alanında kurulan sahnede Balkan Havası Konseri ve Mezuniyet töreni ile Tekirdağlıların karşısına çıkan Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı'nın bu özel gününe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

 

MEZUNİYET BELGELERİNİ ALDILAR

 

Gece, Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Şefi Salih Demirci’nin yönetiminde Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı öğrencilerinin konseri ile başladı. Gecede öğrencilere mezuniyet belgelerini Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Genel Sanat Yönetmeni Tunç Buyruklar’ın elinden aldı.

 

“DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYOR”

 

Kep töreni öncesi konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Biraz önce hepimiz muhteşem bir konser izledik. Belki daha iyi öğrenciler vardır ancak bu bana en iyisi gibi geldi. Çünkü burada sahnede bizim çocuklarımız vardı. Siz değerli veliler, öğrenciler ve konservatuar hocalarımız sayesinde bu geceyi inşa ettik. Her geçen gün her yaştaki gençleri ile Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi’nde çalışan konservatuar adım adım daha iyiye, daha güzel işlere imza atıyor” dedi.

 

BALKAN HAVASI KONSER

 

Tekirdağ’da sanata olan ilginin arttığını belirten Eşkinat Yavaş yavaş korolarımız, enstrüman virtüözlerimiz yetişiyor. Bir şehir, bir ülke sanatçısıyla, edebiyatçısıyla, bilim adamıyla birlikte gelişir. Ben istiyorum ki bir Tekirdağ çocuğu olarak Tekirdağ’daki bütün çocuklar bu çocuklar gibi olsun. Onlar emek verdiler, yıllarını verdiler, sizlerle beraber onlar çalışırken sizler de koridorda bazen örgü ördünüz, bazen sohbet ettiniz. Ama kocaman bir aile olduk hep beraber. Şimdi ailemizin çocuklarının diploma günü; bütün alkışlar da onlar için” dedi. Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşarken, gece Balkan Havası Konseri ile devam etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ