11 İlçeye 11 Okul Projesi sona erdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapımını tamamladı. Saray'da düzenlenen devir tesl

GÜNDEM 27.05.2018 12:07:00 0
11 İlçeye 11 Okul Projesi sona erdi

Saray’da düzenlenen devir teslim ve açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, “40 derslikle eğitim-öğretim faaliyetinde bulunacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapılması için yer teslimi 7 Nisan 2017'de gerçekleşmiş, okulun iş bitiş tarihi 20 Nisan 2018 olarak kaydedilmiştir. 95 bin 636 metrekare arsa alanı üzerinde 13 bin 219 metrekare okul için ayrılmış olup, toplam inşaat alanı 8 bin 400 metrekareye karşılık gelmiştir. Projenin maliyeti KDV dahil 8 milyon 136 bin 100 TL'dir” dedi.

 

ANLAMLI BİR GÜN

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ilimizdeki gerek eğitim kurumlarının yapımında, gerekse altyapı anlamındaki desteklerinde ciddi anlamda katkıları var. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu anlamda binaları teslim aldıktan sonra gerek eğitim teknolojileriyle donatımı, gerekse en iyi şekilde planlamaların yapılarak eğitim-öğretime kazandırılması da çok önemlidir. Bu anlamda 2018 Eylül ayı itibariyle öğrenci kabulüyle birlikte Saray özelinde Tekirdağ ilimize hizmet edecek” dedi. Törende konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, "Bugün Saray halk olarak gerçekten anlamlı bir gün.  Bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz” dedi.

 

BİRER BİRER YERİNE GETİRECEĞİZ

 

Programda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşma yaptı. 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin Mayıs 2014 meclisinde, meclisin bütün üyelerinin oy birliği ile aldığı bir karar olduğunu belirten Albayrak “11 İlçeye 11 Okul Projesi'nin başarısı, 60 Büyükşehir Belediye meclisinin tamamının başarısıdır. Ama en büyük başarı, o 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyesini ve bizleri seçen halkımızındır” dedi. Eğitime yapılan yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Albayrak “Ben özellikle Tekirdağ'ın tamamında hayırsever işadamlarının, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, hükümetimizin bu konudaki hassasiyetine gururla izliyoruz. Hepimiz bu tür projelerin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Önümüzde halktan aldığımız yetkinin dolmasına tam 310 gün var. Bu 310 gün içerisinde de verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz” dedi.

 

 TEŞEKKÜR ETTİ

 

Törende son konuşmayı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Ceylan “Bugün Tekirdağ'ın en güzel ilçelerinden birisi olan Saray'da geleceğimizi yetiştireceğimiz nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak bu güzide eğitim kurumuzun açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz gerçekten 2014 yılı itibarıyla başlayan bu serüveni bugün orada 11. eğitim kurumumuzun açılışıyla birlikte tamamlanmış oluyor. Gerçekten Türkiye'ye örnek bir davranış olan bu anlamlı ve önemli girişimden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“YENİ PROJELERLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Tekirdağ'ın nüfusunun hızla arttığını söyleyen Vali Ceylan “Son 5 yıldaki nüfus artışı gerçekten bizlerin eğitim ve eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve geliştirmesi açısından ne kadar fazla çalışmamız gerektiğini bizlere bir kez daha gösteriyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bizim için asıl önemli olan, fiziki şartlarını iyileştirdiğimiz okullarımızda yetişecek olan bizim gelecekte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi; fikri hür irfanı hür, gerçekten çağdaş, gelişmiş bir nesil yetiştirmek için gerçekten bizlerin ciddi şekilde Milli Eğitim camiası olarak çok çalışmamız ve yeni projeler vermemiz gerekiyor. Bu açıdan Milli Eğitim Müdürlüğü'müz ile birlikte bu konuya yönelik olarak son bir içerisinde yeni projelerle çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ