Mucit öğrenciler icatlarını sergiledi

Nurullah Narin Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. Bu yıl 6'ncı kez düzenlenen bilim fuarında mucit öğrenciler icatlarını sergiledi. 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışÄ

GÜNDEM 24.05.2018 15:07:00 0
Mucit öğrenciler icatlarını sergiledi

Dün saat 10.30'da Nurullah Narin Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz ile Nurullah Narin Ortaokulu Okul Müdürü Musa Dinç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

BU YIL 6’NCISI DÜZENLENDİ

Nurullah Narin Ortaokulu bahçesinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Okul Müdürü Musa Dinç'in açılış konuşması ile devam etti. Bilim Fuarı'nın bu yıl 6'ncısını düzenlediklerini dile getiren Musa Dinç, “TÜBİTAK'ın desteği ile bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Hepinizin bildiği gibi bilim fuarı, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme ortamlarından biridir. Bilim fuarları genç bireylerin Bilim'in önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” dedi.

 

“AMACIMIZ YARATICILIĞIN ORTAYA ÇIKMASINA ZEMİN HAZIRLAMAK”

 

Eğitim kurumlarının amacının yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu dile getiren Musa Dinç, “Açılışını yapacağımız fuarımızda Türkçe alanında 4 proje, Fen Bilimleri alanında 8 proje, Matematik alanında 2 proje, Sosyal Bilgiler alanında 1 proje, Teknoloji Tasarım alanında 1 proje, Yabancı Dil alanında 1 proje, Bilişim Teknolojileri alanında 2 proje, Beden Eğitimi alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 125 öğrencimiz 19 danışman öğretmen 1 koordinatör olmak üzere 20 öğretmen nezaretinde özverili çalışmalarıyla ortaya koydular” dedi.

 

“HİÇ BİR İCAT SIFIRDAN VAR OLMAMIŞTIR”

 

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Dinç “Biliniz ki yeryüzünde hiç bir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Bugün buradaki tüm öğrencilerimiz geleceğin birer bilim insanıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİLİM FUARININ AÇILIŞI YAPILDI

 

Musa Dinç’in konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü İrfan Danışmaz ve davetliler tarafından kurdele kesilerek 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışı yapıldı. Projelerle tek tek ilgilenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, projeler hakkında bilgi alırken, öğrencilere sorular yöneltti. Öğrencilere geri dönüşüm projesi ile ilgili Türkiye’deki plastiklerin geri dönüşüm oranını soran ve yüzde 25 cevabını alan Gümüş, “Proje yapıyorlar fakat alt yapısını da biliyorlar. Projelerin hepsi çok yaratıcı, tebrik ediyorum” dedi. Sigara Kullanım Anketi düzenlediklerini dile getiren öğrenciler, anketi Çerkezköy’de 200 kişi ile düzenlediklerini ve Çerkezköy’de sigara içme oranının yüzde 41 olduğunu belirtirken, Türkiye’de ise bu oranın yüzde 40 olduğunu dile getirildi. Öğrenciler tarafından sergilenen projeler arasında Bluetooth özelliği kullanılarak üretilen cep telefonu kontrollü araba, sensor ile çalışan Akıllı çöp kovası projeleri de yer alırken, öğrenciler tarafından hazırlanan Atatürk'ün Mektupları ile birlikte birçok proje sergilendi.

 

Haber / Özge MERİÇ