Yatanı çok, bakanı yok

Çerkezköy'de mezarlıklar bakımsızlık nedeniyle yabani otlar ile dolup taştı. Çerkezköy'de, Tekirdağ'ın büyükşehir olması ile birlikte büyükşehire bağlanan mezarlıklardak

GÜNDEM 23.05.2018 18:25:00 0
Yatanı çok, bakanı yok

Aldığı göç ile her geçen büyüyen ve gelişen Çerkezköy’de, Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte  büyükşehire bağlanan mezarlıklar, vatandaşların yüreğini sızlatıyor.  Taban otlarla dolup taşan mezarlıklarda yabani otların boyu yer yer 1 metreyi buluyor.

 

BU ŞEKİLDE OLMAMALI

 

Birçok vatandaş Ramazan ayında vefat etmiş akrabalarını ziyaret ederken, mezarlıklardaki bakımsızlık ve vurdumduymazlık görenleri üzüntüye boğdu. Gördükleri manzara karşısında üzüntü duyduklarını belirten vatandaşlar “Yaşayanlara duyulan saygının bir anlamı var. Ama ölmüşlerimize de en az yaşayan vatandaşımız kadar saygı duymak zorundayız. Burada yatan insanların kabirleri bu şekilde olmamalı. Bir Müslüman Mezarlığı bu şekilde olmamalı” diyerek tepki gösterdi.

 

VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLUYOR

 

İslami yaşantısı ve hassasiyetini yakından bildiğimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın bürokratlarının vurdumduymaz tavırları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ