Öğrencilere yangın söndürme eğitimi verildi

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın birinci teklif çağrısı kapsa

GÜNDEM 23.05.2018 13:44:00 0
Öğrencilere yangın söndürme eğitimi verildi

Eğitime katılan ilk grup Lala Şahinpaşa Ortaokulu öğrencileri oldu. Proje kapsamında Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen 5/A Sınıfı öğrencileri ilk olarak teorik eğitim aldı. İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel, yangın güvenliği ve afetlerden nasıl korunulacağı hakkında bilgiler verdi. Göbel, orman yangınlarında, deprem ve sel gibi doğal afetlerde neler yapılması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Çocuklar, İtfaiye Amiri Erdoğan Göbel’i ilgiyle dinledi; sorular sorarak, İtfaiyecilik mesleğini yakından tanımaya çalıştılar. Çocuklar Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla yapılan ve Edirne’deki büyük bir ihtiyacı da karşılamış olan yeni İtfaiye Binası’nı da gezme fırsatı yakaladı. Çocuklara ayrıca proje kapsamında iki proje ortağının katkılarıyla oluşturulan Yangın Güvenliği ve Afetlerden Korunma El Kitabı, defter, kalem, dosya, tişört ve şapka hediye edildi.

 

5 GÜN BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

Çocuklar daha sonraki eğitime İtfaiye Binası’nın bahçesinde devam etti. Avrupa’da yapılan ‘Genç İtfaiyeciler Yarışması’nın bir etabı uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimin 5 gün boyunca devam edeceğini ve eğitime çeşitli okullardan toplamda 100 öğrencinin katılacağını ifade eden Başkan Gürkan,  “Proje kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı  Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskova İtfaiyesi ile birlikte sonbaharda Avrupa’da uygulanan ‘Genç İtfaiyeci Yarışması’nın bir benzerini Edirne’de gerçekleştireceğiz. Haskova’dan gelecek olan 20 öğrenci ile eğitimlerimize katılan ve gönüllü olacak olan Edirne merkezdeki öğrencilerimiz bu yarışmada yer alacak. Bu yarışmamız Türkiye’de ilk defa Edirne’de gerçekleştirilecek. Edirne Belediyesi olarak bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız ve kentimizin çocukları Avrupa standartlarında itfaiye eğitimi almış olacaklar” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ