Festival programı belli oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğinde bu yıl 1-3 Haziran tarihleri arasında 54'üncüsü düzenlenecek olan Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali'nin programı belli old

GÜNDEM 22.05.2018 15:21:00 0
Festival programı belli oldu

Festivalin ilk gününde tavla turnuvası düzenlenecek. Festival kortejinin ardından akşam saat 19:00’da Naip Mahallesi’nde Kiraz Yarışması düzenlenecek. Akşam saat 20:30’da Naip Mahallesi’nde sevgi sofrası iftarı düzenlenecek. İlk gün etkinlikleri akşam saat 21:30’da Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan Altın Kiraz Halkoyunları Yarışması ile sona erecek.

 

TURNUVALAR DÜZENLENECEK

 

Festivalin 2’nci gün etkinlikleri saat 11:00’da düzenlenecek olan yelken yarışları ile başlayacak. Saat 13:00’da yapılacak briç turnuvasının ardından saat 13:00’da da Namık Kemal Evi’nde tavla turnuvası düzenlenecek. Akşam saat 17:00’da da Rakoczi Müzesi’nde Tekirdağ XVI. Macar Günü Programı düzenlenecek. Protokol konuşmaları ile başlayacak olan programda Babadan Oğula Yaşatılan Meslekler Projesi kapsamında Meslek Mensubu 5 kişiye plaket takdim edilecek. Tekirdağ ve Macaristan İlişkileri ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Çalışmalarından Bir Kesit Fotoğraf Sergisi açılışının ardından Fotoğraf Sanatçısı Münip Bayraktar'ın "Manyas Gölü Kuşları" Fotoğraf Sergisi açılışı da yapılacak.

 

KONSER VERİLECEK

 

Nazım Can Gürseler tarafından hazırlanan Tekirdağ XVI. Macar Günü ve Prens Rakoczi konulu kişisel pul tanıtımı ve konuklara sunumunun ardından Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi Öğretim Üyesi Türkolog - Tarihçi Peter Kövecsi - Olah "Macarların Tarih Bilincinde Prens Rakoczi - Tekirdağ' daki Macar Evi'nin Satın Alma Koşullarının ve Macar Kamuoyundaki Yansımaları" konulu sunum yapacak. Festivalin 2’nci gün etkinlikleri saat 21:30’da Sahil Dolgu Alanı’nda Antakya Medeniyetler Korosu Konseri düzenlenecek.

 

FİNALİ EMEL SAYIN YAPACAK

 

Festival 3 Haziran Pazar günü düzenlenecek olan etkinliklerle sona erecek. Yarışmaların ödül törenlerinin ardından saat 21:30’da sahil dolgu alanda Emel Sayın konseri düzenlenecek.

 

Haber / Ayşenur AYDIN