İlk iftar sofrası Fatih'te kuruldu

Çerkezköy Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen mahalle iftarları bu yıl da devam ediyor. Bu ramazanın ilk iftar sofrası önceki akşam Fatih Mahallesi'nde kuruldu. Vatandaşla

GÜNDEM 21.05.2018 12:09:00 0
İlk iftar sofrası Fatih

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan Sofraları bu yıl da devam ediyor. İlk iftar sofrası Fatih Mahallesi Adliye Arkasındaki otopark alanında kurulurken, yüzlerce vatandaş aynı sofrada bir araya geldi.  ‘Sofralar Kuruluyor, Gönüller Bir Oluyor’ sloganı ile düzenlenen Fatih Mahallesi’ndeki iftara Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör, Meclis Üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

“HER MAHALLEDE DÜZENLENECEK”

 

Mahalle iftarında kendi elleriyle vatandaşlara yemek servisi yapan ve vatandaşlarla birlikte iftar eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Belediyemiz tarafından Ramazan Ayı boyunca her mahallede iftar sofrası kurulacak. Mahalle sakinleri iftar sofralarında buluşacak. Ramazan Ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Çerkezköy Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda bir araya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunuyoruz. Bu yıl ilk mahalle iftarımızda Fatih Mahallesi sakinleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu, huzurunu, keyfini yaşadık. İftarlarımıza katılan, bizler ile birlikte oruçlarını açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, hayırlı, huzurlu, bereketli Ramazanlar diliyorum” dedi.

 

“İFTAR SOFRALARINDA BULUŞACAĞIZ”

 

Mahalle iftarlarının, 22 Mayıs Salı günü Veliköy Mahallemizde Belediye Düğün Salonu çevresinde kurulacak iftar sofrası ile devam edeceğini belirten Vahap Akay, “23 Mayıs Çarşamba günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Bahçeli Camii önüne kurulacak olan iftar soframızda, 24 Mayıs Perşembe günü Pazar esnafımızla Pazar Yeri’nde, 25 Mayıs Cuma günü engelli vatandaşlarımızla Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bahçesinde, 26 Mayıs Cumartesi günü Cumhuriyet Mahallemizde oturan hemşerilerimiz ile Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nda, 27 Mayıs Pazar günü de Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan hemşerilerimiz ile Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde kurulacak olan iftar sofralarımızda buluşacağız” dedi.

 

“MEMNUNİYET DUYACAĞIZ”

 

Bağlık Mahallesi’nde de 29 Mayıs Salı günü Bağlık Muhtarlığı çevresinde iftar sofrası kurulacağını dile getiren Akay “30 Mayıs Çarşamba günü Kızılpınar Mahallemizde Kızılpınarlı hemşerilerimiz ile bir araya gelerek, iftarlarımızı açacağız. Kızılpınar Mahallemizdeki iftar sofralarımız Kızılpınar 125. Yıl İlkokulu ve Pazar yerinde kurulacak. Gazi Osman Paşa Mahalle iftarımız 9 Haziran Cumartesi günü Makasçı Sokak’ta kurulacak. Atatürk Caddemizde kurulacak olan iftar soframız ile tamamlanacak. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinlerimizin katılacağı iftar soframız ise 10 Haziran Pazar günü Özcan Sokak’ta kurulacak” dedi. Ramazan ayı boyunca 12 farklı noktada kurulacak olan Çerkezköy Belediyesi İftar Sofralarında Çerkezköylü vatandaşlarla bir araya gelerek onlar ile oruçlarını açmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını kaydeden Akay “Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofralarımızda binlerce hemşerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ