Tekirdağ 19 Mayıs'ı kutladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu kut

GÜNDEM 20.05.2018 13:39:00 0
Tekirdağ 19 Mayıs

Amfi Tiyatro’da düzenlenen programa Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Albay Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları Tayyar Şaşmaz ve Suat Yıldız, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Şahin Karakaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

CUMHURİYET'İN YILMAZ BEKÇİLERİ

 

Vali Mehmet Ceylan’a Tekirdağ Gençliği adına; gençliğin ulusumuza bağlılığını ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olduğunu ifade eden bayrağın sunulmasının ardından öğrenciler tarafından Vali Mehmet Ceylan’a, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Albay Selçuk Kubilay Karslı’ ya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a çiçek takdim edildi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Hazan Kadir Kardaş yaptı. Uluslararası turnuvalarda dereceye giren sporculara Vali Mehmet Ceylan tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından il genelinde öğrenciler arasında düzenlenen Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Albay Seçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Hazan Kadir Kardaş tarafından ödülleri verildi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Sıla Nur Dal tarafından “Bandırma Vapuru” adlı şiirin okunmasının ardından öğrenci Nuri Oğulcan Ok tarafından ‘Gençliğe Hitabe’ okundu. Gençliğe hitabenin okunmasının ardından törene katılan tüm öğrenciler Emirhan Uzunlar yönetiminde “Türk Gençliğinin Andı”nı okudu.

 

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

 

Tekirdağ Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Ertekin yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına, öğrencilere “Şeref Çağrısında” bulunulmasının ardından Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Halk Oyunları ekipleri Folklor gösterisi sundu. Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Taekwando Takımı gösterileri ile Milli Takım Jimnastikçileri Burak Demirci ve İbrahim İhsan Arıkan tarafından sunulan jimnastik gösterisi izleyenlere sergilendi. Program, Profesyonel sporcuların hazırlamış oldukları Güç Denge ve Hava Akrobasi gösterilerinin ardından sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ