Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çorlu'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programın ardından elinde Türk bayrağıyla gelen ve HDP çelengini parçalayıp, CHP çelengini de

GÜNDEM 20.05.2018 13:07:00 0
Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Çorlu’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk Meydanı'nda kutlandı. Kutlama programından bir süre sonra elinde Türk bayrağı ile Atatürk Meydanı'na gelen Fatma N. (57) üzerinde HDP Tekirdağ İl Örgütü yazılı çelengi yere atıp parçaladı. Çelengin üzerinde zıplayan kadın daha sonra CHP'nin çelengini de yere atarak, "Ne işi var bunun burada. Türkiye'mize göz koyuyorlar, vatanımıza göz koyuyorlar. Ne işleri var burada. Bir sahip çıkmıyorlar Türkiye'mize, düşmanlarla beraber oluyorlar. Benim torunlarım çocuklarım nasıl büyüyecek burada. Ne biçim iş bu be?" diyerek anıttan uzaklaştı.

 

BİR ANLIK SİNİRLE YAPTIM DEDİ

 

Ak Parti Tekirdağ milletvekili aday adaylarından Sedat Turan ve İsmet Albayrak, yerdeki CHP çelengini kaldırarak yerine bıraktı. Fatma N., savcılık talimatıyla evinde polis tarafından gözaltına alındı. İlk ifadesinde, ayağı takılınca çelenklerin devrildiğini öne süren Fatma N., görüntülerin izletilmesinin ardından, "Bir anlık sinirle yaptım" diyerek suçunu itiraf etti. Geceyi gözaltında geçiren Fatma N., 'mala zarar verme' suçundan sevk edildiği Çorlu Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU