Şehit aileleri ve gazileri iftarda ağırladı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Eşi Zuhal Ceylan, şehit aileleri ve gazileri Ramada Otel'de düzenlenen iftarda ağırladı.  Yemekte konuşan Vali Ceylan "Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan içi

GÜNDEM 20.05.2018 12:37:00 0
Şehit aileleri ve gazileri iftarda ağırladı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Eşi Zuhal Ceylan, şehit aileleri ve gazileri Ramada Otel’de düzenlenen iftarda ağırladı.

 

“SİZLERİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”

 

Programda Yavuz Budanır ve Burhan Çakır tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti'nin okunmasının ardından konuşan Vali Mehmet Ceylan “Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir maddi karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar, Ramazan’da kandiller yansın, kubbelerimiz Allah kelamıyla inlesin çocuklarımız bayram sabahlarına huzurla uyansın diye canlarını feda ettiler. Onlar, bizim istiklalimizin ve istikbalimizin bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir” dedi.

 

“ALLAH TÜRK MİLLETİNİN YARDIMCISI OLSUN”

 

Bu kutsal bayrak için, bu emanet aldıkları cennet vatan için, mücadelelerinin hiç bitmeyeceğini kaydeden Vali Ceylan “Bu memleketin çocukları şuanda da Hakkari Yüksekova’da, Şırnak Bestler Dereler’de yahut Kato Dağı’nda, El-Bab’da, Cerablus’da, Kuzey Irak’ta, sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize hep vatan kalsın diye aynı asil ruhu ortaya koymaktadır. Allah onların yardımcısı olsun. Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, buradan milleti, bayrağı, vatanı ve devleti için canlarını feda eden bir gül bahçesine girercesine kara toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Vatanımızı, istiklalimizi, birlik ve beraberliğimizi canları pahasına savunan, bu kutlu mücadele sırasında yaralanan tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Tekirdağlı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Türk milleti onlardan razıdır. Allah da hepsinden razı olsun.  Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin” dedi.

 

DUANIN ARDINDAN SONA ERDİ

 

Yemek İl Müftüsü İsmail İpek tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.  İftara; Vali Mehmet Ceylan, Eşi Zuhal Ceylan,  Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcıları Tayyar Şaşmaz, Suat Yıldız, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı j. Alb Şahin Karakaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ