"Her şey Tekirdağ için"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene'deki Edirne Caddesi'nde başlatılan Çırak Bayırı - Marmaracık Güzergâhı Yol Yapım İşi hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantıs?

GÜNDEM 18.05.2018 16:28:00 0

Toplantıda konuşan Kadir Albayrak bu tarz toplantıların çalışmaların hızlandırılması anlamında önemli olduğunu ifade ederek “Dün Fen İşleri Dairesi ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığının, tamamlanan ve devam eden yatırımlarının değerlendirildiği kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmiştik. Tüm çalışmalarda görevli kontrol mühendislerimiz de katıldı. Hangi aşamada olduğumuzu görmemiz açısından faydalı bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. Bunun içerisinde Çorlu ilçesi Çırakbayırı ve Marmaracık güzergâhı da vardı. Çalışmaların ne durumda olduğunu sizlerle de paylaşmak istedik. O yüzden bugün bu toplantıyı düzenliyoruz. Bu Çırakbayırı projesi, tam olarak 8 milyon liralık bir yatırım. Sadece Marmaracık güzergâhı ve Çırakbayırı yolu ile sınırlı değil, 2 bölümü daha var. İçerisinde askeriyenin tarafında olan bir bölüm de vardı. Bu proje için bayağı mücadele verdik. Özellikle de askeri prosedürleri aşmak için çok uğraştık. Şartname gereği bu işin 540 günde tamamlanması gerekiyor. Burası tamamlandığında güzel bir çalışma olacak. Vatandaşlarımızın sabırlı ve hoşgörülü davranmalarını diliyorum. Çalışmaların herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Her şey güzel Tekirdağ'ımız için” dedi.

 

“PROJENİN TAMAMLANMASINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ”

 

Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün de toplantıda yaptığı konuşmada proje kapsamında yaşanılan aksaklıklara değinerek, "Bu proje, Çorlu'dan Marmaracık çevreyoluna bağlantısına kadar olan bir projeydi. Bu projenin bize problem yaratan kısmı Çırakbayırı'ydı. Öncelikli olarak orasını çözmek istedik. Maalesef orada yüzlerce kişinin ortak olduğu bir kamulaştırma problemi yaşadık. Ona şu anda devam ediyoruz, yapıyoruz. İkinci olarak da askeri alanın içerisinden geçmemiz gerekiyordu. Yaklaşık 5 bin metre oradan yer almamız lazımdı.  Birtakım prosedürler burada da bize engel oldu. Bunların yanı sıra taş ve asfalt problemimiz vardı. Ama bu problemleri giderdik. Allah izin verirse pazartesi günü burada asfaltı atacağız" diye konuştu. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak projenin tamamlanmasına yardımcı olmak istediklerini belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ