Kapaklı'da Kudüs protestosu

ABD'nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin 61 Filistinliyi katletmesi, Kapaklı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. ABD'nin büyükelçiliğin

GÜNDEM 18.05.2018 16:25:00 0
Kapaklı

ABD’nin Telaviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin 61 Filistinliyi katletmesi, Kapaklı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

 

“BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

 

Dün saat 14:30’da Kapaklı Eski Belediye Meydanı’nda düzenlenen protesto eyleminde konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, “Kapaklı her zaman birlik beraberliğini gösteriyor. Kudüs’te yapılan hainliği lanetlemek adına buradayız” dedi. ABD’nin büyükelçiliğinni Kudüs’e taşımasının, İslam’ın ilk kıblesi olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Bezgin “Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş, bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkta bir taraf olduğunu belirtmiştir” dedi.

 

“KAN VE GÖZYAŞINI ARTIRACAK”

 

Kudüs’ün gerek Birleşmiş Milletler gerekse uluslararası antlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan özenle kaçınılması gerekirken, BM Genel Kurulunun ve İslam İş Birliği Teşkilatının Kudüs konusundaki son kararları ortadayken, ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişimin Ortadoğu’da kan ve gözyaşını artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğini ifade eden Bezgin “Geçtiğimiz aylarda İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararlara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şuana kadar 61 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve yüzlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz. İsrail’e böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarıyla boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihinde önemi büyük olan Kudüs’te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları beraberinde getirecektir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslar arası arenayı, Birleşmiş Milletleri, zaman kaybetmeden bir daha harekete geçmeye davet ediyoruz. Kahrolasın İsrail” dedi.

 

“HEP BERABER ÇAĞRIDA BULUNMALIYIZ”

 

Bezgin’in konuşmasının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkan Vekili Serkan Genç konuşma yaptı. Genç “Bu mübarek günde terör devleti olarak kabul ettiğimiz İsrail, binlerce Müslüman kardeşimizin kanını döküyor. Siyonist devletler ne zaman mübarek bir gün olsa hep aynı tiyatro ve aynı oyunu oynuyorlar. Kesin bir Müslüman ülkede zulüm oluyor, kan ve gözyaşı oluyor. Bu, bilinçli yapılan bir projenin adıdır. Bu zalimliği protesto etmeyen başta Arap devletleri olmak üzere diğer ülkelere de buradan hep beraber çağrıda bulunmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde bütün insanlık alemine sesleniyoruz. Nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa her zaman Türk milleti yanında oldu, bundan sonra da olacaktır” dedi.

 

“HAK MÜCADELESİ VERİYOR”

 

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de “Filistin halkı 70 yıldır hak mücadelesi vermekte fakat sonuç alamıyor. 70 yıldan beri hakları gasp ediliyor, işgal ve zulüm devam ediyor. Bu vahim süreçte birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen ABD’nin Kudüs konusunda takındığı tutumu şiddetle kınıyoruz” dedi. Hafta başında Filistin topraklarında gerçekleşen ve Filistin halkının barışçıl gösterilerine karşı İsrail Devletinin 60’a yakın Filistinliyi katlettiğini, yaklaşık 2 bin 700 kişinin de yaralandığını anımsatan Çetin “İsrail’in bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Davaları uğruna şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi. Protesto eylemi CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin’in konuşmasıyla devam etti. Seçkin “Bu mübarek ayda soydaşlarımıza, Müslümanlara yapılan baskıyı, şiddeti, ABD ve işbirlikçi İsrail’i lanetliyoruz. Bizlere ihtiyacı olan bütün halkların her zaman yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KARANLIĞA LANET OKUMAKLA KARANLIK GİTMİYOR”

 

Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç da “Filistin bizim milli bir davamızdır, hak bir davamızdır, bizimdir, bizim kalacaktır. 5700 yıllık Siyonizm mikrobunu iyi tanımalıyız. Hamaset nutuklarıyla, siyasi söylemlerimizle, kalabalıklarımızla bu işi çözemeyiz. Siyonizmi tanımak için Erbakan Kocamın 25 yıl önce bastırdığı “Gizli Dünya Devletleri” isimli kitabı okumalıyız. Siyonizm mikrobunu iyi tanıyacağız ki ona göre tedbir alacağız. Bu mikrop 5700 yıllık bir mikroptur. Onların ilk korktuğu insan Allah resulü Peygamber efendimizdi. Ondan sonra korktuğu Abdülhamit Han’dı. Ve ondan sonra korktuğu da Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamdı. Yıl 1996. Onlar Kudüs’ü o zaman başkent ilan edeceklerdi. Ama başta Necmettin Erbakan Hocam vardı. Bir kurşun bile sıkamadılar. Siyonizme karşı tek tek mücadele edeceğiz” dedi.

 

“YAHUDİ MALLARINI BOYKOT EDECEĞİZ”

 

Yahudi mallarını boykot etme çağrısında da bulunan Karakoç “Artık İsrail’e lanet olsun demeyelim. Karanlığa lanet okumakla karanlık gitmiyor. Her birimiz karanlığa bir mum yakacağız. Yahudi mallarını boykot edeceğiz” dedi.  Mitingde son konuşmayı Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer yaptı. Birkaç gün önce seçim güvenliği toplantısı yaparken siyasi partilerin temsilcilerinin ‘İsrail’in Filistinlilere zulmünü lanetleyen bir basın açıklaması’ yapmak istediklerini ifade eden Yüzer “Bu birlik beraberlik için tüm siyasi partilerimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİR OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

Düşmanların her zaman olduğunu kaydeden Yüzer “Düşman her zaman düşmanlığını yapıyor. Onlar Selahattin Eyyubi zamanında düşmanlık yapmadı mı, onlar Kanuni Sultan Süleyman zamanında düşmanlık yapmadılar mı? Yaptılar. Fakat karşılarında çalışkan, dimdik duran, birbirine güvenen bir ümmet vardı. Ve o yüzden başarılı olamadılar. Biz her gün düşmanımıza lanet okusak da kendi içimizdeki yamuklukları düzeltmedikçe, kendi içimizdeki nifakları çözmedikçe, kendi içimizdeki uğursuzlukları halletmedikçe bunun bize bir faydası olmayacak. Çalışmak zorundayız, inanmak zorundayız, bir olmak birlik olmak zorundayız” dedi. Konuşmaların ardından Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş tarafından dua edildi.

 

SİYASİ PARTİLER DE KATILDI

 

Eyleme Kapaklı Kaymakam ı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ender Dubaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkan Vekili Serkan Genç, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Mutlu Canbaz, Sedat Karaduman, Alpay Arı, Akın Yılmaz, Cem Karaca, CHP Milletvekili Aday Adayı Arzu Mandalı Sucu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU