Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara'da inşa edilen Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

GÜNDEM 18.05.2018 11:58:00 0
Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi açıldı

Malkara Hacıevhat Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Büyükşehir Belediyesi ve Malkara Belediyesi'nin idari ve teknik personeli, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

FAALİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

 

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün “Bu tesisimiz, bölgedeki sosyal ve kültürel etkinliklere, nişanlara, düğünlere ve kurs faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.  Büyükşehir Belediyemiz, bu tesisin haricinde yine sosyal ve kültürel anlamda hizmet verecek olan 4 tane kültür merkezinin inşaat çalışmalarına devam ediyor. Malkara’da yine bu tesisin dışında bir tane çok amaçlı salon yatırım programımızda var. Büyükşehir Belediyemiz sanat ve kültürel etkinliklere verdiği değeri bu yatırımlarla göstermiş oluyor. Sanat ve kültüre destek anlamındaki yatırımların yanında, cemevleri, yüzme havuzları, okullar, kapalı spor salonları katlı otoparklar, otobüs terminalleri, sebze meyve halleri, su ürünleri toptancı hali, meydan düzenlemeleri, yaya üst geçitleri, büyük parklar, okul ve dini tesislerin bakımı gibi çok sayıda yatırımı bugüne kadar yaptı, yapmaya da devam ediyor” dedi.

 

MALİYETİ 942 MİLYON LİRA

 

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Etüt Projeler Daire Başkanlığı tarafından devam eden 50’ye yakın projenin olduğunu kaydeden Gürcün “Bu iki dairemizin toplam yatırım maliyeti, 942 milyon 120 bin liradır. Tesisimiz, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşuyor. İnşaatımız 3 bin 79 metrekare alan üzerine inşa edildi. Kapalı alanımızın da toplamı 1705 metrekaredir. Bu tesisin Büyükşehir Belediyemize maliyeti, 3 milyon 54 bin liradır. Bu tesisimizin projesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığının mühendisleri tarafından hazırlandı. Tesisimizde 535 kişilik çok amaçlı salon, 2 adet ofis, 3 adet eğitim salonu, düğün salonuna hizmet edecek mutfak, gelin odası, 27 araçlık otopark, peyzaj düzenlemeleri açık alanlar ve teknik alanlar bulunacak” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, “Aile Yaşam Merkezi'ni ciddi bir sabırla, ciddi bir emekle inşa ettik. Önce planlama çalışmalarından başladık. Bu uzunca bir süreç oldu. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlandı. Bugün Aile Yaşam Merkezimiz bitmiş olarak karşımızda. 30 yıldır Hacıevhat Mahallesi'ne gelip `sizlere düğün salonu yapacağız' dediler.   Oylarınızı aldılar ancak sizi unutup gittiler. Allah'ıma şükürler olsun ki, burasını yapmak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak'ın öncülüğünde bize nasip oldu. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GELECEK NESİLLERİN ŞEHİDİMİZİ TANIMASINI ARZU ETTİK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Tekirdağ'a hizmet etmeye devam edeceklerini ifade ederek “Bu tesisin ismini koyarken çok düşündük. Sonrasında Malkara Belediye Başkanımızla birlikte tesisimizin isminin Şehit Turgut Arslan olmasına karar verdik. Kıymetli şehidimiz Turgut Arslan'ın ismi zaten gönlümüzde ebediyen yaşayacak ama biz burada da isminin olmasını, gelecek nesillerinde şehidimizi tanımasını arzu ettik” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından Şehit Turgut Arslan Aile Yaşam Merkezi'nin açılışı, büyük coşku eşliğinde gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tesisi gezerek teknik personelden tesis hakkında bilgiler aldı.

 

Haber / Özge MERİÇ