Bilimsel Bitki Ressamları Karma Sergisi açıldı

Namık Kemal Üniversitesi Biyoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Thaleia İllüstrasyon Grubunun Bilimsel Bitki Ressamları Karma Sergisi Namık Kemal Üniversitesi Yaşam Merkezi'nde açıldı. Açılışa

GÜNDEM 17.05.2018 13:16:00 0
Bilimsel Bitki Ressamları Karma Sergisi açıldı

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Cabi açılışta yaptığı konuşmada üniversite bünyesinde bilimsel bitki ressamlığı konusunda gerçekleştirilen ilk etkinlik olduğunu ifade ederek “Bilimsel bitki resmi, bitkilerin, bilimsel gerçekliğe uygun bir şekilde, suluboya, teknik kalem, renkli kalem gibi teknikler kullanılarak ayrıntılarıyla resmedilmesi olarak tanımlanabilir. Doğa ve bilimle iş birliği yapan bu sanatın ülkemizde hak ettiği şekilde tanınması, yaygınlaşması ve yeni ressamların yetişmesi oldukça önemlidir” dedi.

 

4 YILDA TAMAMLANDI

 

Thaleia İllüstrasyon Grubundan Nadiye Gezmiş, Sema Niğdeli, Kezban Sayar ve Deniz Bozok’un ülkemizde yetişen çok değerli ressamlardan olduğunu kaydeden Cabi “Üniversitemize getirdikleri sergilerinde, bağımsız eserlerinin yanı sıra, çizer olarak görev aldıkları Resimli Türkiye Florası 2 cilt eserindeki çalışmalarını da kapsamaktadır. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Ali Nihat Gökyiğit Vakfı sponsorluğunda yürütülen Resimli Türkiye Florası projesi ülkemizin en büyük projelerinden biridir. Proje kendi bir ilktir. Herkesin botanik bilgisine ulaşıp anlayabileceği bu projenin içinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu projenin 2.cildi kısa bir süre önce yayınlanmıştır. Bu eserde 53 botanikçi, 44 bitki ressamı ile 4 yılda tamamlandı” dedi.

 

SERGİYİ GEZDİ

 

Açılış konuşmasından sonra Thaleia İllüstrasyon Grubu Ressamlarına teşekkür belgeleri NKÜ Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz tarafından takdim edildi. Serginin ikinci gününde Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek sergiyi gezdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ