Engelsiz Atletizm Yarışması yapıldı

Ergene Belediyesi tarafından 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Yeşiltepe Mahallesi Futbol Saha alanında engelli çocuklara yönelik yarışma programı düzenledi.

GÜNDEM 17.05.2018 13:12:00 0
Engelsiz Atletizm Yarışması yapıldı

‘Engelsiz Ergene’ sloganı ile atletizm spor branşında yarışan çocukların, birbirleriyle kıyasıya yarıştığı müsabaka, renkli görüntülere sahne olurken; müsabaka sonunda ödül töreni yapılan programda, tüm çocuklara ödül verildi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Engelli vatandaşların hayat içerisinde karşılaştıkları sıkıntıları toplumun, çevrenin ortak sorunu gibi bakmalıyız. Bu doğrultuda yaşadıkları her türlü ihtiyaç ve sıkıntıların giderilmesine yardım ederek, bir nebze de olsa hayatlarının daha da kolaylaştırılacağına inanıyorum. Gönül işi gibi yaklaşarak kendi sorunumuz gibi görüp empati kurarsak bilinçli ve hassasiyet gösteren toplum yapısı oluşturabiliriz. Engellilerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri ve hak ettiği hayat şartlarına kavuşturulması amacıyla elimizden gelen imkanları sağlamalıyız” dedi.

 

“MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

 

Düzenledikleri proje kapsamında etkinliğe katılan 60’a yakın çocuğun bir nebze de olsa yüzlerini güldürmek ve keyifli bir gün yaşamalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yüksel “Çocuklar bizim geleceğimiz, gülen yüzler de mutluluğumuzdur. Tüm katılımcılara eğlenceli bir gün geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.  Katılımcılar günün sonunda ilüzyon sinema ve palyaço eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN