Minik öğrencilerden renkli eserler

Atatürk İlkokulu tarafından okul etkinlikleri kapsamında Resim Şenliği düzenlendi. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Resim Şenliği etkinliğinde öğrenciler önce Ebru Sanatı ile ilgili çalışmalar ya

GÜNDEM 16.05.2018 18:40:00 0
Minik öğrencilerden renkli eserler

Dün saat 09.00'da Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde düzenlenen Resim Şenliği'nde 1'inci ve 4'üncü sınıf öğrencileri Ebru Sanatı ve Tuval Boya çalışmaları yaptı. Ebru Sanatı ile başlayan çalışmalar öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. El Sanatları Öğretmeni Gülhiz Başaran öğrencilere yardım ederken aynı zamanda Ebru Sanatı ile ilgili bilgileri aktararak, meraklı öğrencilerin sorularına cevap verdi. Ebru Sanatı baskısı yapılan kolyeler de 10 TL ücretle satıldı. Yapılan çalışmalar sayesinde el becerilerini geliştiren öğrenciler, eğlenirken aynı zamanda birbirinden güzel eserler ortaya çıkardı.

 

HAYAL DÜNYALARINI TUVALE YANSITTILAR

 

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Resim Şenliği'nde yapılan Ebru Sanatı çalışmalarının ardından Tuval Boya çalışması yapıldı. Büyük bir ilgi ve merakla çalışmalara katılan öğrenciler hayal dünyasını tuvale yansıtarak renkli görüntüler ortaya çıkardı.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN HAYAL GÜCÜNÜ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Resim şenliği ile ilgili bilgi veren Atatürk İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, “Her yıl düzenlediğimiz Resim Şenliğimizin bu yıl 3'üncüsünü düzenledik. Öğrencilerimizin daha önce yapmış olduğu resimler okulumuzun duvarlarında sergileniyor. Öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirmek adına bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Şuanda da çalışmalarımız devam ediyor ve öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle katılım sağlıyor. Öğrencilerimiz eğlenirken aynı zamanda öğreniyorlar. 30 adet tuval çalışması ve yaklaşık 500 adet Ebru çalışması olacak" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ