40 eserini görücüye çıkardı

Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nda Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapan Hakan Özkalfa, Osmanlı motiflerinin yer aldığı 40 eserden oluşan kişisel hat sanatı sergisini Ã?

GÜNDEM 15.05.2018 11:23:00 0
40 eserini görücüye çıkardı

Serginin açılışına Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokul Müdürü Aydın Hasar ve okul müdürleri katıldı. Açılışta Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu’nun öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı’nın gösterisi de ilgiyle izlendi. Sabah saat 11:00’da açılan ve akşama kadar açık kalan sergiyi ziyaret eden vatandaşlar sergide yer alan eserleri tek tek inceledi.

 

TÜM ÇALIŞAMALARDA OSMANLI MOTİFLERİ VAR

 

9 yıldır hat sanatı ile uğraştığını belirten Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan Özkalfa, “Küçük yaşlardan beri hat sanatına ilgi duyuyordum. Sonraki yıllarda bu sanatı icra etmek için çalışmalar yapmaya başladım. Çerkezköy’de 9 yıldan bu yana özverili bir şekilde hazırladığım 40 eserimi sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Çalışmaların tamamında Osmanlı motiflerinin yer aldığını söyleyen Özkalfa amacının unutulmaya yüz turmuş olan hat sanatının unutulmaması ve yaşatılması için ışık tutmak olduğunu söyledi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN