Kavak Dere'de 2'nci etap başladı

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni birbirinden ayıran Kavak Dere'de geçtiğimiz yıl yapılan 1. Etap ıslah çalışmasının ardından 2â€

GÜNDEM 11.05.2018 16:04:00 0
Kavak Dere

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Kavak Dere’de 2. Etap Islah çalışmaları başladı. Kava Dere 2. Etap çalışmaları kapsamında Kava Dere’nin 1000 metrelik kalan kısmının da ıslah edileceği belirtildi.

 

İLK ETABI GEÇTİĞİMİZ YIL YAPILMIŞTI

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kavak Dere’de geçtiğimiz yıl 1. Etap ıslah çalışması Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapıldı. Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabının ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı, yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar üstlenici firma tarafından başlatıldı” dedi.

 

“KASIMA KADAR TAMAMLANACAK”

 

Akay “Yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliğinin 5 metre, tavan yüksekliği 3 metre olacak. Betonarme U kanal şeklinde olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmalar Kasım ayına kadar tamamlanacak” dedi.

 

“ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ”

 

Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını ifade eden Akay “hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacak hem de Kava Dere yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ