Özel insanlardan özel kutlama

10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi. Havanın yağışlı olması dolayısıyla planlanan yürüyüş iptal edilirken,

GÜNDEM 10.05.2018 20:50:00 0
Özel insanlardan özel kutlama

Saat 13.00'da Engelsiz Yaşam Evi’nde düzenlenen etkinlikte derneği üyeleri, etkinlik boyunca çalan müzik eşliğinde dans edip eğlendi. Etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya Sakatlar Haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

 

'EN SEVDİĞİN ARKADAŞIN ENGELLİ OLSA ONUN İÇİN NE YAPARDIN'

 

Etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Arkadaşlarımız belki hiç bir zaman kep giyemeyecekler, üniversiteden mezun olamayacaklar ama biz o coşkuyu dün arkadaşlarımızla yaşadık, yaşattırdık. Namık Kemal Üniversitesi Rektörüne teşekkür ediyorum” dedi. Öğrenciler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının temasının bu yıl 'En sevdiğin arkadaşın engelli olsaydı onun için ne yapardın?' olarak belirlendiğini kaydeden Çetinkaya “Geleceğin gençleri kafalarında bir şeyler oluşturmuş. Bir bilgi birikimi ile ben engelli arkadaşım olsa onun için ne yaparım diyerek geleceğimizi rahatlatmak açısından böyle bir konu sunduk ve öğrencilerimizden güzel eserler, iyi dereceler geldi” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

 

10-16 Mayıs Sakatlar Haftası dolayısıyla 'En sevdiğin arkadaşın engelli olsa ne yapardın' temasıyla düzenlenen şiir yarışmasında Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Bilge Dündar ve Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hamza İdris Övecek dereceye girerken, kompozisyon yarışmasında da Özel Çerkezköy Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Basri Şahin dereceye girdi. Resim yarışmasında ise derece elde eden öğrenciler Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Müslümet, Çerkezköy Tepe İlkokulu öğrencisi Ceylinnaz Bilgin ve Çerkezköy Gülerçin İlkokulu öğrencisi Pırıl Masal Bosna oldu.

 

2018’İN GÜZELLERİ SEÇİLDİ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından organize edilen Güzellik Yarışması'nda ise Büşra Tecmen, Nursena Kuru, Gülçin Çil, Meltem Mardin, Merve Mardin, Hülya Güven, Vildan Civaş, Ecem Şentürk, Çisem Aksu, Elif Sümbül, Özge Marangoz, Esranur Demirtaş, Sevcan Tekin, Marife Demir ve 2 yaşındaki Liya Ravza Özdemir 2018’in güzeli seçildi. 2018’in güzellerine dernek üyelerinin kendi elleri ile hazırladığı çiçek taç takıldı. Hayrettin Çetinkaya, organizasyona destek verenlere de teşekkür etti.

 

Haber/ Özge MERİÇ