Pınarça'ya doğalgaz müjdesi

Pınarça Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, mahalleye yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verirken, vatandaşların sorularını da yanıtladı. Kapaklı'da 3

GÜNDEM 10.05.2018 20:27:00 0
Pınarça

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Pınarça Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Mahalleye yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Mandalı, vatandaşların sorularını da yanıtladı.

 

“YOLLARDA BOZULMALAR OLDU”

 

Kapaklı’dan Pınarça’ya gelen mevcut ana yolun Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu belirten Mandalı “Yatırım gerçekleştirilirken, biz Büyükşehirden yetkiyi aldık, kendimiz aciliyetten dolayı asfaltlamayı gerçekleştirdik. Ama zaman içerisinde bu asfalt tekrar tahribat gördü. Altyapısı düzgün olmadığından dolayı asfaltta bozulmalar oldu. Önümüzdeki günlerde tekrar yama yapılarak büyükşehir tarafından, asfaltı eski haline getirme zaruretimiz var. Pınarça’dan Sefaalan’a giden stabilize yolun da soğuk asfalt yapım çalışması gerçekleştirildi. Fakat altyapısı çok sağlam olmadığı için orada da tahribatlar oldu. Büyükşehir ile görüştük inşallah önümüzdeki günlerde buradaki yol da büyükşehir tarafından tamir edilecek” dedi.

 

“KADASTRAL YOLLAR BÜYÜKŞEHİRE AİT”

 

Kadastral yolların tamamının Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Mandalı Biz Çerkezköy ve Kapaklı olarak kadastral yolları yaparız. Ama büyükşehirde olan imkanlar bizimle kıyaslandığında bizim imkanlarımız yok denecek kadar azdır. Kadastral yol yapıldığı takdirde önümüzdeki aylarda TIR’lar ve kamyonlar o yolları kullanırlar ve ana yol bozulmamış olur” dedi. TESKİ’nin yatırımları ile ilgili de bilgi veren Mandalı “Pınarça köy tüzel kişiliğinden TESKİ’ye geçtikten sonra suyunun içilemez halde olduğunu gördük. Çok güzel bir arıtma yapıldı. Diğer köylerde böyle bir arıtma yok. Arıtılarak şehir şebekesinden su veriliyor sizlere. Pınarçalı dostlarımız artık sularını arıtılmış bir şekilde içebilirler” derken, kendisi de suyun temiz olduğunu göstermek için musluk suyu içti.

 

“YASA BUNU SÖYLÜYOR”

 

Çerkezköy mücavir alanı içinde olan Pınarça’nın 30 Mart 2014’te Kapaklı’nın ilçe olması ile birlikte Kapaklı’ya bağlandığını anımsatan İrfan Mandalı “En büyük konulardan bir tanesi zaman içerisinde mücavir alan içerisine alınan yerlerdeki hisseli satışlar. Konutlar yapıldı. Bu konutlar yapıldıktan sonra da vatandaşlar hizmet almak için isteklerini belirlemeye başladılar. Maalesef tarla vasfındaki yerlerde birbirlerine hisseli olduklarından dolayı bunlara hizmeti veremedik. Kapaklı Belediyesi olarak durumu vatandaşlara arz ettik. Dedik ki 400 metrekarenin altına düşme şansına sahip değilsiniz. Yasa bunu söylüyor” dedi. Pınarça’da en geç 2019’un ikinci yarısından sonra evlerde doğalgazın yanmaya başlayacağı müjdesini de veren Mandalı “Bazı yerlerde kanalizasyon yok. TESKİ kanalizasyonla ilgili 25 milyonluk yatırımı yapmaya başladı. Trakya İplik’in altından Kavakdere Mevkii’nden kolektör hattı geliyor. Çalışma başladı. 3-4 ay içerisinde Pınarçalı dostlarımızın kanalizasyonla ilgili sorunları kökten çözülmüş olacak” dedi.

 

“ETLE TIRNAK GİBİYİZ”

 

Kapaklı’nın 30 Mart 2014’ten önce Çerkezköy’e bağlı olduğunu anımsatan Mandalı “Çerkezköy ile etle tırnak gibiyiz. Çerkezköy’ü dışlamamızın mümkünatı yok. Bizim bir göbek bağımız var Çerkezköy ile. Adli vakalarla ilgili Çerkezköy’e gidiyoruz. Hastaneye Çerkezköy’e gidiyoruz. İcra ile ilgili ya da devletin bazı kurumları ile illerimizi yapmak için Çerkezköy’e gidiyoruz.  Biz daha oturmuş bir ilçe değiliz. Biz daha çiçeği burnunda 4 yaşında bir ilçeyiz.  O yüzden Çerkezköy’e merkezi anlamda taşımacılık gerçekleştirilecek. Çerkezköy kazanacak. Oradaki esnaf kazanacak. Oradaki tüccar kazanacak. Oradaki belediye kazanacak. Kaybeden olmayacak. Halen Çerkezköy ile bağımız var” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİRİN YAPMASI GEREKENİ BEN YAPMAYAYIM”

 

İller Bankası’ndan gelen payın ağırlığının Pınarça’ya aktarıldığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Kapaklı Belediyesi’nde para var. Kapaklı Belediyesi diğer belediyeler gibi 1 lira faiz ödemiyor. Kapaklı Belediyesi başka belediyeler gibi 1 tane alacaklısını kapıda bekletmiyor. Ben ticaretten gelmeyim. Ben bilirim esnafı. Bizim her yaptığımız ihalenin de yatırımın da nakdi karşılığı var. Ama büyükşehir belediyesinin yapması gereken hizmetleri de ilçe belediyesi olarak ben yapmayayım. Zaten büyükşehir benim gelirimin yüzde 40’ını alıyor. Bazı hizmetleri de büyükşehir yapsın. Bunlar mezarlık hizmetleri, kadastral yollar, içme suyu, kanalizasyon, bağlı olan ana arterler, ulaştırma. Herkesin kafası karıştı burada. İlçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin yetkisinin ne olduğunu bilmeyen vatandaşımız var. Biz burada etle tırnak gibiyiz. Gelin benimle ilgili her türlü şeyi tartışın. Her konuda sizlerle yüzleşmeye hazırım. Ama sakın ola perde arkasından kimseye kızmayın, kimseye küsmeyin” dedi.

 

“SİLİVRİ’DE MASTIR YAPTIM”

 

Kapaklı’da 3 dönemdir belediye başkanlığı yaptığını söyleyen Mandalı “Yasa dersen Silivri Cezaevi’nde mastır yaptım. Mevzuat dersen ona keza. Bu saatten sonra 1 gram dahi mevzuatın dışına çıkma şansına sahip değiliz. Vatandaşımıza hızlı hizmet gitsin diye biz bu mevzuatın dışına çıktık. Allah baş düşmanımı dahi oraya düşürmesin” dedi. Kapaklı-Çerkezköy-Pınarça üçgeninde kurulması planlanan termik santralle ilgili de konuşan Mandalı “Termik santral konusunu sonlandırmamız lazım. Beraber olursak sonlandıracağız. Bu işin parti ile alakası yok. Hastalık yaratan bir teknoloji varsa biz onun karşısındayız. Termik santralle ilgili tepkimizi koyacağız. Biz devlete karşı değiliz, biz cumhurbaşkanına karşı değiliz. Biz demokrasiye karşı değiliz. Biz vatan haini değiliz. Biz demokratik çerçevede kendi hakkımızı savunmakla ilgili vatandaşımızla beraberiz. Biz enerjiye de karşı değiliz. Bu ihtiyaç termik santral gerçekten günün koşullarına göre ihtiyaçsa Yalıköy’den Kıyıköy’e kadar yerleşim alanı yok, gitsinler oraya kursunlar. Deniz de yakın. Yer altı suyuna da gerek yok. Alternatifi güneş enerjisi, rüzgar gülü, yer altı termalleri. Trakya’da ilk defa Saray’da yer altı termal suyu kaynamaya başladı. Belediye olarak önümüzdeki günlerde Kapaklı’da yer altı termal suyu ile ilgili araştırmalara başlayacağız. Eğer Saray’da varsa burada da vardır” dedi.

 

“LOJMANLAR YIKILACAK”

 

Mandalı “Askeriyelerin yıkım alanları ile ilgili sorumluluğu biz aldık. Çerkezköy’deki lojmanlar ve bazı askeri alanlardaki lojmanların yıkımları bugünlerde gerçekleştirilecek. Oradan çıkacak molozları gerekiyorsa kadastral yollara attıralım, altyapısı hazır olsun” dedi. Bürokrasinin yavaş yürüdüğünü söyleyen Mandalı vatandaşların sabırlı olmasını istedi. Kazak Gölü ile ilgili çok güzel projeler hazırladıklarını söyleyen Başkan İrfan Mandalı “Kapaklı’da ormanın başlangıcından Kazak Gölü ve civarına kadar alanı Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiraladık. Fakat devlet dedi ki madem sen bu orman alanını kiraladın, buradaki yerle ilgili bize hastane yeri ver. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi  devlet hastanesi yapacak. Eski yerini alacak. Yani alanın başlangıç kısmından 70 dekardan feragat ettik. Projeyi tekrar yenilemek zorunda kaldık. İhaleye çıkacaktık, bu hastane konusu çıktı. 70 dekar yeri terk ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Orman Bakanlığı anlaşma yapıyor. 2 ay dediler, şuanda 7 ay oldu. Halen çözemediler. İnşallah önümüzdeki günlerde çözerler. Biz çözülmesinden yanayız. Çünkü 100 yataklı gerçekten güzel bir hastane yapılsın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU