Minikler Okuma Şenliği'nde buluştu

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliğinde Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından 2. Geleneksel Minikler Okuyor Okuma Şenliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Kent Konseyi Çocuk Meclisi BaşkanÄ?

GÜNDEM 9.05.2018 18:48:00 0
Minikler Okuma Şenliği

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından geleneksel hale getirilen Minikler Okuyor Okuma Şenliği’nin bu yıl 2’ncisi düzenlendi. Dün saat 13.30'da Çerkezköy Kent Konseyi Bahçesi'nde düzenlenen Minikler Okuyor Okuma Şenliği etkinliğine, Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, Çerkezköy Kent Konseyi Üyeleri ve öğretmenler ile birlikte birçok veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir'in konuşması ile devam etti.

 

"EL BİRLİĞİ İLE ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM"

 

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir, "Burada bizlerle olan meclisimizin üyesi çocuklarımızla gurur duyuyorum. Bütün çocuklarımla gurur duyuyorum. Çocuklarınızı konseyimize üye yapabilirsiniz. Bu üyelikte neler yaptığımızı anlatmak istiyorum. Gösteriler düzenliyoruz. İleriye yönelik okuma yarışmaları olacak, müzik yarışmaları olacak, tiyatro gösterileri olacak. Velilerimizden de katılımlarınızı mutlaka bekliyoruz. Veliler de üyemiz olabilirler. El birliği ile çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZA ÖRNEK OLALIM”

 

Kent Konseyi’nin herkese açık olduğunu söyleyen Demir “Kent Konseyimizde bir çok alan var. Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi gibi, o kadar çok ki. Hepinizin yardımlarına ihtiyacımız var. Çocuklarımız bizden ne görürlerse, ailelerinden ne görürlerse onları yerine getiriyorlar ve uyguluyorlar. Çocuklarımıza örnek olalım. Biz  her türlü organizasyonumuzda, her türlü alanda destek oldukları için Çerkezköy Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi.

 

İLGİ İLE İZLENDİ

 

Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir'in konuşmasının ardından İnci Narin Yerlici İlkokulu öğrencileri tarafından şiir dinletisi sunuldu. Duru Doğan Yıldıran’ın bale gösterisi ilgiyle izlenirken, Atatürk İlkokulu 2-E sınıfı öğrencileri de 'Atatürk Çocukları' isimli şarkıyı seslendirdi.  Gabralı İlkokulu 3-C sınıfının hazırlamış olduğu 'Kınalı Hasan' piyesi ilgiyle izlenirken, Duru Doğan Yıldıran da kendi yazmış olduğu 'Minikler Okuyor' adlı şiirini okudu. Atatürk İlkokulu 2-E sınıfı öğrencileri tarafından sunulan ve yerli tohumun önemini anlatan gösterinin ardından etkinlik sona erdi.

 

ÇOCUK KİTAPLARI DAĞITILDI

 

Etkinliğin sonunda Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger tarafından çocuklara 'Paltom Hapşırdı' ve 'Sözün Gücü' isimli çocuk kitapları dağıtıldı.  

 

Haber / Özge MERİÇ